Ligue 1: négy edzőt kapott a Lille futballcsapata

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.11.24. 19:43
null
Bielsa iránt Dél-Amerikából akadnak érdeklődők (Fotó: AFP)
Csütörtökön felfüggesztette edzőjét, Marcelo Bielsát a francia labdarúgó-bajnokság 19., utolsó előtti helyen álló Lille, melynek irányítását ideiglenesen négy szakember vette át.

 

 

A szombati, Montpellier elleni idegenbeli mérkőzésen egy négyfős edzői team – Fernando Da Cruz, Joao Sacramento, Benoit Delaval és Franck Mantaux – irányít majd.

Bielsa a nyáron vette át a szakmai irányítást azt követően, hogy a Lille az előző szezont a csalódást keltő 11,. helyen fejezte be. De hiába költött 65 millió eurót új játékosokra, a csapat 13 forduló után három győzelemmel és három vereséggel, mindössze 12 ponttal az utolsó előtti helyen áll.

A hírek szerint Bielsa nemrég engedély nélkül két napra Chilébe utazott, hogy egy súlyos betegséggel küzdő barátját, korábbi segítőjét, Luis María Boninit meglátogassa. A klub ezt szeretné kihasználni arra, hogy felbontsa az edző szerződését, és megússza a 14 millió eurós végkielégítést.

Bielsa azonban lehet, hogy nem is bánkódna, Dél-Amerikából ugyanis akad érte elég jelentkező. Az argentin sportcsatorna, a Tycsports.com értesülése szerint a Vélez Sarsfield szívesen látná a kispadján, míg a perui Libero szerint Arturo Salah, a chilei szövetség elnöke azt nyilatkozta, lille-i felfüggesztése lehetőséget ad arra, hogy Bielsa legyen a chilei válogatott első számú kapitányjelöltje.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik