Ligue 1: mutogatós balhéval ért véget a hétvége csúcsmeccse

Vágólapra másolva!
2018.03.19. 14:34
null
Forrnak az indulatok (Fotó: AFP)
Hatalmas lökdösődéssel fejeződött be a francia labdarúgó-bajnokság (Ligue 1) vasárnap esti rangadója, amelyen a Lyon idegenben 3–2-re legyőzte a Marseille-t.

 

Az eset főszereplője Marcelo, a Lyon brazil védője volt, aki már az első félidőben összetűzésbe keveredett Lucas Ocamposszal, a Marseille argentin játékosával. A szünetben, az öltözőbe vezető úton történt szóváltás végén a feldúlt argentin fenyegetően megjegyezte: a mérkőzés végén még találkoznak.



A meccs hajrájában Marcelo egy másik marseille-ivel, Adil Ramival keveredett összetűzésbe, de az igazi balhé akkor robbant ki, amikor a lyoni játékos a mezét magasba tartva hergelte az OM játékosait és a vereség miatt eleve dühös szurkolóit.



A játéktéren kezdődő, majd az öltözőfolyosón folytatódó lökdösődést nem, de a verekedést sikerült elkerülni a biztonságiak és más közelben lévők közbeavatkozásának köszönhetően, azonban az ügynek alighanem lesz folytatása.

„Bizonyos Lyon-játékosok úgy érezték, hogy szabadságukban áll kigúnyolni minket, ami nem vall profizmusra – véleményezte a történteket Florian Thauvin, az OM támadója. – Ez tiszteletlenség volt. Marcelo hivatásos labdarúgó, neki kellene jó példával elöl járni, de legalábbis nem lenne szabad így viselkednie.”

„Nagyon elszomorítanak a történtek – tette hozzá a korábban évekig Marseille-ben is futballozó lyoni védő, Jérémy Morel. – Ennek semmi köze a futballhoz. Szerintem mindenkinek elege van már az ilyesmiből, nincs szükség effélére.”

A Lyon Memphis Depay 90. percbeli góljával nyerte meg 3–2-re a tétnek megfelelően rendkívül feszült hangulatú rangadót, és két pontra megközelítette harmadik helyezett vetélytársát a BL-részvételért zajló hármas versenyfutásban (a harmadik résztvevő a Monaco; a PSG bajnoki címéhez aligha fér kétség).

A lyoniaknak zaklatott hetük volt; csütörtökön, az El-búcsút eredményező CSZKA Moszkva elleni mérkőzés előtt a csapat szurkolói összetűztek a rendőrökkel, utóbbiak közül többen megsérültek.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik