Ligue 1: megegyeztek a játékosok a bércsökkentésről, de nem kötelező

Vágólapra másolva!
2020.04.08. 09:21
null
Vajon a PSG sztárjai is beleegyeznek a fizetéscsökkentésbe? (Fotó: AFP)
A francia első és másodosztályú labdarúgóklubok egyezségre jutottak játékosaikkal a fizetések csökkentéséről a koronavírus-járvány miatti válsághelyzetre való tekintettel – számolt be róla az AFP hírügynökség.

 

„Kedd reggel megszületett a megállapodás. A terv az, hogy a játékosok lemondanak áprilisi bérük egy részéről, hogy a klubok alkalmazkodni tudjanak a drámai egészségügyi helyzethez” – mondta Philippe Piat, a játékos-szakszervezet (UNFP) elnöke.

A közvetítési jogokat birtokló csatornák felfüggesztették az utalásokat, így a klubok jelentős bevételtől esnek el. A terv az, hogy amint ezek a kifizetések folytatódnak, a futballisták is megkapják a bérüket.

Az egyezség értelmében a havonta 100 ezer eurónál (tehát havi 35 millió forintnál…) többet kereső játékosok a fizetésük 50 százalékáról mondanak le, míg akik kevesebbet visznek haza, azoknak arányosan 40, 30 vagy 20 százalékkal csökken a bérük. Ez a terv nem vonatkozik azokra, akik havonta 10 ezer eurónál kevesebbet keresnek.

A francia törvények miatt ezt a megoldást nem lehet kötelezővé tenni, ám az UNFP úgy számol, a játékosok többsége nem ellenkezik majd.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik