Ligue 1: Marseille-ből Lyonba – Rudi Garcia az új edző

I. M.I. M.
Vágólapra másolva!
2019.10.14. 16:05
null
Rudi Garcia a Marseille után a Lyont irányíthatja (Fotó: AFP)
A francia élvonalbeli Olmypique Lyon hivatalos honlapján jelentette be, hogy Rudi Garcia váltja Sylvinhót a csapat kispadján. Az új vezetőedző 2021 nyaráig írt alá.

 

Beragadt a Ligue 1 rajtjánál a Lyon: kilenc forduló alatt kilenc pontot gyűjtve csak a 14. helyen áll az együttes a 20 csapatos bajnokságban, a sereghajtó Metz egy ponttal gyűjtött kevesebbet. A klub vezetősége a gyenge idénykezdés láttán megköszönte Sylvinho munkáját, és hétfőn kinevezte az új szakvezetőt: Rudi Garciát.

Az 55 éves tréner számára nem ismeretlen a francia bajnokság: dolgozott korábban a Saint-Étienne, a Dijon, a Le Mans, a Lille és legutóbb az Olympique Marseille vezetőedzőjeként is – az OM-től a 2018–2019-es idény végén távozott –, a Lyon lesz a hatodik klubja hazájában. Eddig 333 Ligue 1-mérkőzésen 164 győzelem, 95 döntetlen és 74 vereség a mérlege edzőként, ami meccsenként átlagban 1.76 pont.

2013 és 2016 között az AS Roma vezetőedzője volt, tíz győzelemmel kezdett a fővárosi csapat kispadján, és sorozatban kétszer ezüstérmes lett a rómaiakkal a Juventus mögött. Legnagyobb edzői sikereit Lille-ben érte el, a 2010–2011-es idényben bajnoki címre és Francia Kupa-győzelemre vezette az alakulatot. A Marseille-t döntőbe vezette az Európa-ligában, a klub történetének legjobb győzelmi mutatóját produkálta.

„Azért választottuk Rudi Garciát, mert olyan harcos, amilyenek mi is vagyunk. Megvannak az ambíciói, hogy trófeákat nyerjen. Tapasztalt edző, hasonlóak az elképzeléseink a labdarúgásról. Technikás, támadó futballt részesít előnyben, ami tradicionálisan a Lyon erőssége és a szurkolók is ezt várják el a csapattól. Bárhol dolgozott, mindenhol átlag fölötti győzelmi mutatója volt, és kihozta a keretből a legtöbbet” – idézi a Lyon közleménye Juninhót, a klub sportigazgatóját.


Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik