Ligue 1: itt a vége, elbúcsúzott a 103-szoros válogatott

K. Zs.K. Zs.
Vágólapra másolva!
2019.07.05. 22:02
null
Joe Da Grosa, a Bordeaux tulajdonosa köszönti Jaroslav Plasilt a tavaszi szezon utolsó bajnokija előtt (Fotó: AFP)
Bejelentette visszavonulását Jaroslav Plasil; a 103-szoros cseh válogatott labdarúgó utolsó klubja, a Girondins Bordeaux edzői stábjában helyezkedik el, egyelőre a második csapatnál.

 

Jaroslav Plasil 18 évesen került Franciaországba, hét esztendőt húzott le a Monacóban – részese volt a 2003–2004-es BL-menetelésnek, de a döntőben a kispadon ült –, majd a spanyol Osasunához igazolt, hogy aztán két idényt követően, 2009-től újra a francia bajnokságban, a Girondins Bordeaux-ban futballozzon.

Egyévadnyi cataniai kölcsönjátékot leszámítva tíz évig játszott a Girondins-ben, 367 meccsen lépett pályára, 2013-ban Francia Kupát nyert.

Paulo Sousa, a Bordeaux jelenlegi vezetőedzője példaértékűnek nevezte a munkáját, és arra biztatta, hogy maradjon a klubnál, és edzőként dolgozzon a jövőbeli sikerekért.

„Húszévnyi futball után elöntenek az érzelmek, amikor bejelentem a visszavonulásomat. Köszönet mindenkinek, szurkolóknak, játékostársaknak, edzőknek, vezetőknek, akik segítettek ezen a hosszú úton. Ideje új kihívások után nézni, hogy átadhassam, amit ebben a húsz évben megtanultam. Büszke vagyok, hogy csatlakozhatok a bordeaux-i stábhoz” – írta búcsúzó Instagram-posztjában a cseh játékos.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik