Ligue 1: Fabregas piros lapjával rajtolt a bajnokság – videó

K. Zs.K. Zs.
Vágólapra másolva!
2019.08.09. 21:43
Cesc Fabregas számára csupán 27 percig tartott a francia labdarúgó-bajnokság (Ligue 1) nyitó mérkőzése: a Monaco spanyol középpályását videózás után kiállította a játékvezető a Lyon elleni péntek esti rangadón. A vendégek kihasználták az emberelőnyt, 3–0-ra győztek.

A Monaco már egygólos hátrányban volt, amikor Cesc Fabregas – miután a labda már megjátszhatatlan volt számára – hátulról rálépett a lyoni Léo Dubois bokájára. Cesc Fabregas – miután a labda már megjátszhatatlan volt számára – hátulról rálépett a lyoni Léo Dubois bokájára.

A spanyol elsőre sárga lapot kapott, ám a videoszoba riasztotta Ruddy Buquet játékvezetőt, és ő, miután megtekintette a felvételt, szándékosnak ítélte meg Fabregas mozdulatát, és felmutatta neki a piros lapot.

A Lyon akkor már vezetett Moussa Dembélé fejes góljával, és még a szünet előtt növelte előnyét Memphis Depay lövése révén. A hercegségbeliek a fordulás után sem tudtak szépíteni, és a hajrában a Lyon Lucas Tousart bombájával még fölényesebbé tette győzelmét.

Egy kis stat: a Lyon egyet sem veszített el a legutóbbi 16 idénynyitó bajnoki meccséből (13 győzelem, 3 döntetlen), és a legutóbbi nyolcon gólt sem kapott. Sylvinho előtt egyetlen lyoni vezetőedző sem mutatkozott be ilyen fölényes idegenbeli győzelemmel a bajnokságban.

Cesc Fabregas nem úszta meg a kiállítást (Fotó: AFP)
Cesc Fabregas nem úszta meg a kiállítást (Fotó: AFP)

FRANCIA LIGUE 1
1. FORDULÓ, pénteki mérkőzés
Monaco–Lyon 0–3
(Moussa Dembélé 5., Depay 36., Tousart 80.)

A további program
Szombat

17.30: Marseille–Reims (Tv: Digi Sport1)
20.00: Dijon–Saint-Étienne (Tv: Digi Sport1)
20.00: Nice–Amiens
20.00: Montpellier–Rennes (Tv: Digi Sport3)
20.00: Angers–Bordeaux
20.00: Brest–Toulouse
Vasárnap
15.00: Lille–Nantes (Tv: Digi Sport2)
17.00: Strasbourg–Metz (Tv: Digi Sport2)
21.00: Paris Saint-Germain–Nimes (Tv: Digi Sport1)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik