Ligue 1: „Egyre komikusabb a történet” – Lőw Zsolt az idény lefújásáról

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2020.04.28. 20:47
null
Lőw Zsoltot és a PSG szakmai stábját meglepte a francia miniszterelnök bejelentése (Forrás: Twitter)
Mint arról beszámoltunk, Édouard Philippe francia miniszterelnök kedd délután befejezettnek nyilvánította a professzionális sportligák 2019–2020-as idényét, így a francia élvonalbeli (Ligue 1) és a másodosztályú (Ligue 2) labdarúgó-bajnokság jelenlegi kiírását is. Lőw Zsolt, a Paris Saint-Germain másodedzője az M1 aktuális csatornának elmondta, nagyon meglepte a szakmai stábot a hír.

 

„Jelen pillanatban annyit tudok, hogy a francia klubok éppen egymással tárgyaltak, és azt tervezték közösen ezekben az órákban, hogy május közepén megpróbálnánk elkezdeni újra edzeni, a bajnokságot június közepén elindítani és július végéig befejezni. Erről szóltak az elmúlt napokban, hetekben a híradások, és ennek a részleteit próbálták meg kidolgozni a mai nap folyamán a klubok” – mondta Lőw Zsolt, a francia bajnoki tabellát 12 pontos előnnyel vezető PSG másodedzője.

A tréner szerint ha igaz az egyeztetés közben érkezett negatív hír, akkor annak beláthatatlan következményei lesznek a francia futballra nézve.

„Nem tudom elképzelni, hogy az összes klub túlélné ezt a leállást, a miénk is igazán megsínyli. Nemcsak a bajnokságban nem tudunk játszani, egyik kupában sem tudjuk lejátszani a döntőt, tehát három trófeától esünk el még akkor is, ha esetleg a zöldasztalnál francia bajnoknak kiáltanak ki bennünket, mert akkora az előnyünk” – folytatta Lőw, aki szerint a bejelentésnek a Bajnokok Ligájára is komoly hatása lehet.

„Hogy lehet azt elképzelni, hogy mi nem játszunk május-június-júliusig, esetleg a többi klub, például a Bayern München ezalatt lejátssza a bajnokságot, és akkor valamikor augusztusban találkozunk egymással. Mi jövünk a semmiből, az edzegetésből, ők meg a bajnoki ritmusból, és akkor találkozunk. De hol? Mert Franciaországban nem. Szóval egyre komikusabb és egyre zavarosabb ez a történet” – vélekedett a már biztos BL-negyeddöntős párizsi csapat másodedzője.

Lőw Zsolt elhamarkodottnak és elkapkodottnak érezte a döntést, már csak azért is, mert mint emlékeztetett rá, „két hétig még úgyis kijárási tilalom van, lett volna még idő egyeztetni”.

„Bízom benne, hogy ez nem a végleges megoldás” – tette hozzá.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik