Jeff Reine-Adelaïde gólt ünnepel a hétvégi idénynyitón (Fotó: AFP)

 

Pénteken a Lyon az Angers-t fogadja a francia bajnokságban, az azonban még korántsem eldöntött, melyik csapatban lép pályára Jeff Reine-Adelaïde – írja a L'Équipe francia sportnapilap, amely úgy tudja, hogy a Lyon 20 millió eurós ajánlata a támadó középpályást és jelenlegi alkalmazóját is erősen gondolkodóba ejtette.

Reine-Adelaïde a Lens neveltje, eltöltött három évet az Arsenal utánpótlásában, aztán tavaly előbb kölcsönben, majd végleg az Angers játékosa, pontosabban egyik kulcsembere lett. A mostani őszi szezont jól kezdte, gólt szerzett és gólpasszt jegyzett a Bordeaux ellen (3–1).

Sylvinho, a Lyon vezetőedzője a napokban arról beszélt, hogy egy-egy védőt és középpályást még szerződtetni akarnak, azaz a szélsőként is bevethető Reine-Adelaïde illik a képbe.

Reine-Adelaïde – akit az OL már régen kiszemelt magának – sajtóhírek szerint azért is választaná szíve szerint a Lyont, mert soraiban együtt futballozhat az utánpótlás-válogatottból jól ismert Houssem Aouar, Moussa Dembélé, Martin Terrier, Lucas Tousart kvartett tagjaival.