Ligue 1: a liga nem támogatja a létszám megnövelését

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2020.06.19. 18:19
null
Húszcsapatos marad a Ligue 1 (Fotó: AFP)
A Francia Labdarúgóliga (LFP) vezetése nem támogatta a 2020–2021-es idényre vonatkozóan az élvonalbeli bajnokság létszámának növelését.

A francia legfelsőbb bíróság múlt kedden helybenhagyta az első és másodosztályú bajnokság áprilisi félbeszakításáról, majd befejezéséről szóló döntést, ugyanakkor arra utasította a ligát: vizsgálja felül a következő szezonra tervezett bajnoki versenykiírást. A létszámemelés lehetőségének meghagyásával a kieső Amiens és Toulouse számára maradt némi remény az élvonalbeli szereplésre.

A liga vezetése azonban pénteken elvetette a 22 csapatos élvonalbeli bajnokság ötletét: két tartózkodás mellett 23 szavazat érkezett a 20-as létszámú folytatásra. A javaslatot kedden a liga közgyűlésének kell jóváhagynia, majd jövő pénteken a szövetség közgyűlése véglegesíti.

Kiemelték: a szövetséggel történt egyeztetést követően arra jutottak, hogy azért nem lehet megrendezni az évadot 22 együttessel, mert az ezáltal sűrűbbé váló versenynaptár a játékosok egészségi állapotát veszélyezteti, miközben szerződésben foglalt kötelezettségeik vannak a televíziós jogokat birtokló műsorszolgáltatók felé.

Az európai topbajnokságok közül egyedüliként lezártnak nyilvánított Ligue 1 következő kiírásának küzdelmei augusztus 23-án kezdődnek.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik