PSG: A franciáknak nem került sokba Zidane kiállítása – Buffon

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.10.23. 17:47
null
Buffon 40 évesen már csak hétről hétre tervez a futballpályán (Fotó: AFP)
A 176-szoros olasz válogatott kapus, Gianluigi Buffon szerint 2006-ban fel sem fogták, mekkora tettet vittek véghez azzal, hogy megnyerték a világbajnoki döntőt Franciaország ellen.

 

„Azt gondolom, életem egyik legfontosabb védése volt, elvégre életem legfontosabb mérkőzésén mutattam be – idézte fel a francia Canal Plus tévécsatornának Gianluigi Buffon, a francia Paris Saint-Germain nyáron szerződtetett hálóőre a 2006-os világbajnoki döntő hosszabbításában bemutatott bravúrját: a berlini finálé 104. percben Zinédine Zidane fejesét tolta ki a léc alól. – Nagyon kellett az a védés, s az igazat megvallva, nektek, franciáknak sem került olyan sokba, nyolc évvel előtte, aztán tizenkét évvel utána ismét világbajnoki címet nyertetek. Szóval a helyén volt minden.”

Buffon szerint ha nincs percekkel később Zidane még emlékezetesebb, Marco Materazzi mellkasán csattanó fejese, akkor egészen másként alakul a labdarúgó-történelem.

„Hittünk magunkban, s hittünk abban, hogy nyerhetünk, bárki is legyen az ellenfél. De így visszagondolva, elképesztő, hogy megnyertük azt a finálét, hihetetlenül erős volt az a francia válogatott. Pontosan emlékszem a pillanatra, amikor Zidane-t kiállították. Csak néztem a csapattársaimat. Mind tudtuk, hogy szükségünk volt valami változásra a játékban, mert teljesen kifogytunk a szuszból. Erre viszont nem számítottunk mi sem...”

Az olaszok ezt követően kihúzták 1–1-gyel a mérkőzést, tizenegyesekkel pedig megnyerték a tornát.

A 176-szoros olasz válogatott hálóőr, aki jelenleg csak második számú kapus a PSG-ben, elárulta, 40 évesen már nem tervez nagyon előre.

„Hogy a következő szezonban is védek-e még? Lehetséges. De ennyi idősen az ember már inkább csak lépésről lépésre, hétről hétre gondolkodik és éli egy profi sportoló életét” – mondta Buffon, aki hozzátette: eddig lenyűgözte mindaz, amit Franciaországban látott és tapasztalt.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik