Ligakupa: mesternégyes – ezt a trófeát is a PSG nyerte meg

K. F.K. F.
Vágólapra másolva!
2020.08.01. 00:28
null
A PSG-játékosok a 11-espárbajban egyet védő, ezzel kulcsszerepet játszó Keylor Navast ünneplik (Fotó: AFP)
A PSG gól nélküli 120 percet követően tizenegyesekkel (6–5) legyőzte a Lyont a labdarúgó Francia Ligakupa péntek esti saint-denis-i döntőjében, így a bajnokság és a Francia Kupa után a harmadik országos sorozatot is megnyerte. Az idénynyitó francia szuperkupával együtt mesternégyest ért el a párizsi csapat.

Az alapjátékidőben és a hosszabbításban is a PSG járt közelebb a gólszerzéshez, de játékosai nem tudtak kifogni Anthony Lopes kapuson.

A 11-espárbaj első öt sorozatában senki sem hibázott, a hatodikban a lyoni Bertrand Traoré igen – Keylor Navas balra vetődve védett –, így a párizsiak részéről következő Pablo Sarabia gólja már trófeát ért.

A 11-ESEK

A mérkőzés mindkét csapat számára nagy téttel bírt: a PSG-nek a mesternégyes lehetőségét kínálta (bajnokság, Francia Kupa, Ligakupa, Trophée des Champions), az OL pedig kivívhatta volna az európai kupaszereplés lehetőségét.

A lyoniak 1997 óta mindig ott vannak az európai kupaporondon, ám a következő kiírásra – mivel a koronavírus-járvány miatt félbeszakított francia bajnokságban csak hetedikek lettek – már csak úgy válthatják meg a jegyüket, ha megnyerik a Bajnokok Ligája mostani kiírását (a Juventus elleni nyolcaddöntő idegenbeli visszavágóját egygólos előnnyel várják).

A BL-ben induló PSG péntek esti diadala azt jelenti, hogy a Ligakupa győztesének járó El-kvóta átszáll a bajnokság hatodik helyezettjére, a Reimsre.

A párizsiak kilencedszer nyerték meg a Ligakupát (rekord), amelynek ez volt az utolsó kiírása – televíziós érdeklődés híján felfüggesztették a további megrendezését.

FRANCIA LIGAKUPA
DÖNTŐ
PSG–Lyon 0–0 – tizenegyesekkel 6–5
Saint-Denis,
Stade de France, 5000 néző (a járványügyi korlátozások miatt ennyi szurkolót engedtek be)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik