Liga I: Craiovában újra repültek a hanggránátok; nyert a CFR

Vágólapra másolva!
2020.02.23. 21:53
Sorozatban harmadszor nyerte meg a román élvonal alapszakaszát a CFR, miután a kolozsvári csapat idegenben 2–0-ra legyőzte a 2. helyezett Universitatea Craiovát.

A csaknem 30 ezer néző előtt lejátszott találkozón a hazai közönség – akárcsak augusztusban, a Honvéd elleni Európa Liga-selejtezőn – előbb Mario Rondón góljának ünneplésénél, majd több szögletrúgásnál is petárdákat és hanggránátokat dobált a kolozsvári játékosok felé. Aaz első félidőben Marcel Birsan játékvezető néhány percre félbe is szakította az összecsapást.

Győzelmének köszönhetően a CFR hárompontos előnnyel kezdi a felsőházi rájátszást, amely előtt megfelezik a csapatok pontszámát.

A forduló korábbi meccsén a Sepsi OSK idénybeli 12. döntetlenjét játszotta az Astra Giurgiu otthonában (2–2), ezzel a 9. helyen zárta az alapszakaszt. A felsőházi rájátszásba az Astra mellett a Dinamót legyőző Medgyes jutott be utolsóként, a Viitorul viszont négy év után kiszorult a „top6”-ból.

LIGA 1
26. FORDULÓ
Universitatea Craiova–CFR 0–2
KORÁBBAN
Astra Giurgiu–Sepsi OSK 2–2
Gaz Metan Medias–Dinamo Bucuresti 1–0
Viitorul–Academica Clinceni 0–0
Az alapszakasz végeredménye: 1. CFR 52, 2. Craiova 46, 3. FCSB 44. 4. Gaz Metan 43, 5. Astra 42, 6. Botosani 42 – a felsőházi rájátszásba jutottak.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik