Liga 1: a Sepsi OSK kikapott otthon a Botosanitól

BOROS MIKLÓSBOROS MIKLÓS
Vágólapra másolva!
2018.12.10. 18:34
null
Martin Fraisl (12) eszén nem tudtak túljárni a szentgyörgyiek (Fotó: facebook.com/osksepsi)
Az FCSB elleni, múlt heti, bravúros győzelem után az FC Botosanitól 1–0-s vereséget szenvedett a Sepsi OSK a román élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Liga 1) aktuális fordulójában.

 

 

Immár egyértelműen a FC Botosani lett a Sepsi OSK mumusa a székelyföldi csapat rövid élvonalbeli történelmében, hiszen a hatodik egymás elleni bajnokit sem tudta megnyerni a hátfő délután hazai pályán játszó szentgyörgyi együttes.

A Liga 1 jelenlegi szezonjában az egyik legkiszámíthatatlanabbnak számít a bukovinai klub, amely kiváló kapusteljesítményének is köszönheti 1–0-s győzelmét, ugyanis az osztrák Martin Fraisl több bravúros védéssel őrizte meg csapata első félidőben megszerzett előnyét.

Eugen Neagoe, a Sepsi vezetőedzője most is az öt nappal korábban a FCSB-t legyőző tizenegyet küldte pályára, Prosser Dánielt ezúttal sem nevezte a találkozóra.

Az első helyzetre az első félidő közepéig kellett várni, amikor a Sepsi házi gólkirálya, Ibrahima Tandia lőtt a tizenhatos sarkáról a rövid alsó sarokra, de Fraisl kiütötte a labdát.

A vendégek viszont kihasználták első lehetőségüket, Catalin Golofca váltotta gólra Lossémy Karaboué passzát, majd két perccel pedig Fülöp Lóránd puskázta el a második nagy Botosani-helyzetet.

A második félidő is egy Fülöp-helyzettel indult, de Fejér Béla kapus megmentette a hazaiakat az újabb góltól, s onnan kezdve már szinte kizárólag csak Fraislról szólt a meccs.

A 68. percben a vendégek kapusa lábbal védte Marko Szimonovszki közeli lövését, az utolsó tíz percben pedig előbb Bryan Nouvier felpattanó lövése után tolta ki a léc alól a labdát, majd Joseph Mensah jó harminc méterről kapura lőtt labdáját is megfogta a bal alsó saroknál. Az utolsó pillanatokban a szerencse is mellé szegődött, mert a ráadásban Tandia teljesen szabadon fejelhetett mintegy négy méterről, ám a labda a kapu fölé ment.

Vereségével a 27 pontos Sepsi visszaesett a táblázat 7. helyére, míg a 23 pontos Botosani feljött a 9. helyre.

LIGA I, 19. FORDULÓ
Sepsi OSK–FC Botosani 0–1 (Golofca 33.)

Az állás: 1. CFR Cluj 40 pont, 2. FCSB 34, 3. Viitorul 33 …7. Sepsi OSK 27 …9. Botosani, 23.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik