Liga 2: a hajrában kapott góllal szenvedett vereséget a Szereda

BOROS MIKLÓSBOROS MIKLÓS
Vágólapra másolva!
2020.02.29. 14:02
null
A Csíkszereda 2–1-re kikapott a Dunarea Calarasi vendégeként (Fotó: fkcsikszereda.ro)
A hosszabbításpercekben kapott góllal vesztette el második 2020-as bajnoki mérkőzését a román másodosztályban az FK Csíkszereda a Dunarea Calarasi ellen.

 


A tavaly még élvonalbeli ellenfél otthonába húsz szeredai szurkoló is elkísérte a csapatot, akik a pályát elválasztó kerítésre egy hatalmas székely zászlót kifeszítve végigénekelték a találkozót, miközben a mintegy 600 hazai néző többnyire csak tökmagot rágcsálva szemlélte a pályán zajló eseményeket.

Valentin Suciu edző hét helyen megváltoztatta a csíki kezdőt az UTA elleni hatgólos hazai vereség után, de az FK az első húsz percben így is csupán másodpercekre tudta birtokolni a labdát. A komótosan támadgató hazaiak közül azonban csak Taher Bavab jutott el lövésekig, és ő is csak egyszer talált kaput – a középre tartó labdát pedig megfogta Bordás Dániel.

Az FK támadójátéka a 25. perc után kezdett el működni, előbb Magyari Szilárd lőtt 17 méterről csúnyán a kapu fölé, majd Juan Bauza forgatta be védőjét, de a hosszú sarokra küldött labdát Stefan Krell kapus szögletre ütötte.

A legnagyobb helyzetet az ötösről centikkel a bal alsó sarok mellé fejelő Raul Palmes hagyta ki, ami szinte azonnal megbosszulta magát: Bogdan Rusu közeli lövését Bordás lábbal védte, de a kipattanó labdát Georgian Honciu tíz méterről a bal felső sarokba helyezte.1–0

A jóval élénkebb focit hozó második félidőben egyre inkább átvette a kezdeményezést az FK, és előbb Juan Bauza maradt le a kapu torkában Magyari Szilárd balról belőtt labdájáról, majd Casiadi-Bakó Soma a tizenhatos vonaláról a lécre lőtt. A másik oldalon Rusu nem tudta kihasználni, hogy Bordás neki ajándékozta a labdát, és éles szögből a kapusba lőtt.

A székelyföldi csapat tíz perccel a vége előtt kiegyenlített, Majzik Adrián centerezése után Pintér Norbert hét méterről a jobb sarokba fejelte a labdát.1–1

A Dunarea azonnal próbált válaszolni: Rusu fejese hiába jutott túl Bordáson, Palmes a gólvonalról kifejelte a labdát.

A ráadás perceiben a szögleteket sorra rúgó Calarasi a csereként beállóMadikaba Doumbia góljával kicsikarta a győzelmet, a francia légiós a hosszú oldalon érkezve, négy méterről fejelte a rövid sarokba labdát. 2–1

ROMÁNIA, LIGA 2
23. FORDULÓ

Dunarea Calarasi–FK Csíkszereda 2–1
(Honciu 41., Doumbia 93., ill. Pintér 80.)
Az élcsoport: 1. UTA 47 pont, 2. Mioveni 37, 3. Rapid 36, ...15. Csíkszereda 22

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik