Liga 2: 9 perc alatt kapott három gólt, elbukta utolsó 2019-es meccsét a Csíkszereda

BOROS MIKLÓSBOROS MIKLÓS
Vágólapra másolva!
2019.12.07. 12:27
null
Elbukta utolsó 2019-es bajnokiját a Csíkszereda (Fotó: http://fkcsikszereda.ro)
Kilenc perc alatt kapott három góllal bukta el a Metaloglobus otthonában idei utolsó mérkőzését az FK Csíkszereda a román másodosztályban. A húsz mérkőzésen 22 pontot szerző székelyföldi csapat a Liga 2 tizenötödik helyén tölti a téli szünetet.


A műfüves bukaresti pályán alig több, mint száz néző vacogta végig a nulla fokban lejátszott találkozót – bár ez a csíki játékosoknak alighanem egész kellemes hőmérséklet volt, hiszen városukban mínusz 11-et mértek szombat reggel.

Az első félidő nagy részében a középpályán szinte minden párharcot megnyerő FK játékosai birtokolták a labdát, a hazai tizenhatosba azonban nagyon sokáig nem sikerült bejutniuk. A kapusok közül csupán Bordás Dánielnek akadt védenivalója, a szeredai kapuvédő előbb Ovidiu Herea fejesét hárította, majd Alexandru Coman szabadrúgása után ütötte ki a kellemetlenül pattogó labdát. Az egyetlen igazi csíki helyzet a 44. percben jött el, amikor Hodgyai László egy sikeres csel után nyolc méterről jócskán a kapu fölé lőtt.

Szünet után viszont fordult a kocka, a Metaloglobus átvette a kezdeményezést, és saját kapuja elé szorította vissza a székelyföldi együttest. Lucian Cazan közeli kapáslövése után Bordás még lábbal védeni tudott, de a 60. percben egy bal oldali beadást Erdei Carlo nem tudott kivágni, a furcsán kapu elé hulló labdát pedig Claudiu Herea öt méterről a hálóba fejelte (1–0).

Hat perccel később az idősebb Herea fivér, Ovidiu tört be a szeredai tizenhatosra, és Csűrös Attilát elfektetve tálalt Radu Chiriac elé, aki 15 méterről, futtából lőtt, és a labda a jobb kapufáról pattant a kapuba. Újabb három perc múlva Ovidiu Herea kapu elé fejelt labdáját Daniel Lung annak torkából lőtte be, a szeredai csapat pedig Valentin Suciu edző cseréi ellenére sem tudott valamire való támadást vezetni a hátralevő időben (3–0).

LIGA 2, ROMÁNIA
21. FORDULÓ

Metaloglobus Bukarest–FK Csíkszereda 3–0 (C. Herea 60., Chiriac 66., Lung 69.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik