Nagyon fontos győzelmet aratott a Sepsi OSK

Vágólapra másolva!
2020.08.01. 17:52
null
Remekelt az első félidőben a Sepsi (Fotó: Fekete Lehel/Sepsi OSK)
Aggódva ment Ovidiuba a Sepsi OSK, hiszen a Liga 1 alsóházát toronymagasan vezető Viitorul a rájátszásban még nem vesztett mérkőzést hazai pályán. Végül aztán a tavaszi szezon legnagyobb különbségű idegenbeli sikerével tért haza Sepsiszentgyörgybe a székelyföldi csapat.


ROMÁN LIGA 1
OSZTÁLYOZÓ CSOPORT
13. FORDULÓ
Viitorul Constanta–Sepsi OSK 0–3 (Carnat 8., 32., Stefanescu 16.)

Az osztályozó csoport állása: 7. Viitorul 42 pont, 8. Hermannstadt 34 (11 mérkőzés), 9. Clinceni 32, 10. Voluntari 31 (12), 11. Sepsi 31 (12), 12. Poli Iasi 26 (12), 13. Dinamo 21 (7), 14. Chindia 20 (10)

ONLIVE KÖZVETÍTÉS, ÉRDEKESSÉGEK ITT!

A vendégek tökéletesen használták ki, hogy Gheorghe Hagi tulajdonos-edző klubja teljesen motiváció nélkül maradt a szezon végére, és hogy a román futball „Királya” több alapemberét, köztük a góllövőlistát vezető Gabriel Iancut sem nevezte a találkozóra. Hagi a legtöbbet a védősorban improvizált, amelyet két középpályással, Sebastian Mladennel és Andrei Arteannal töltött fel.

A Sepsi ezért egyből lerohanta a Liga 1 leglabdabiztosabb csapatát: Pavol Safranko már az első percben helyzetbe került, de nem tudta jól átvenni a labdát, a nyolcadikban viszont elcsípte Mladen erőtlen hazaadását, és az alapvonalról Nicolae Carnat elé tálalt, aki öt méterről nem is hibázott. A szlovák center újabb nyolc perc múlva másik fiatal szélsőjét, Marius Stefanescut szolgálta ki, aki balról félmagasan lőtt a hosszú sarokba.

A tétován passzolgató Viitorul csak a 28. percben jutott el első lövéséig, ám George Ganea nem találta el a kaput. Négy perccel később a Sepsi harmadszor is az ellenfél térfelén szerzett labdát juttatott a hálóba: az éppen csak becserélt Tiberiu Capusa hibája után Fülöp István játszott Carnat elé, aki kilenc méterről a bal sarokba lőtt.

A második félidő már jóval eseménytelenebbül telt el, a Sepsi az erejét kímélve mélyebben védekezett, a Viitorul azonban csak ritkán tudott átjutni a Kovács Lóránt által vezérelt szentgyörgyi középpályán. Lövésekig még így is a vendégek jutottak el gyakrabban, de Fülöp, Safranko és Stefanescu többnyire a kapu fölé küldték a labdát. A két kapus közül ebben a játékrészben csak Niczuly Rolandnak kellett egyetlen alkalommal játékba avatkoznia, amikor lábbal szerelte a tizenhatoson forgolódó Aurelian Chitut.

Sikerével a Sepsi jóval nyugodtabban várhatja utolsó két mérkőzését, hiszen előnye öt pont az osztályozós helyen álló Poli Iasi-sal szemben. A Dinamo koronavírus-fertőzések miatt elmaradt öt mérkőzése miatt – amelyek közül az egyik éppen Szentgyörgyön lesz – rendkívül zavaros táblázat alapján azonban most már biztos, hogy 33 pont elég lesz a bennmaradáshoz, vagyis a Sepsinek még kettőre lenne szüksége otthon a Dinamo és a Clinceni ellen.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik