Bírói hiba okozta a vesztét, vereséggel kezdett a Sepsi

Vágólapra másolva!
2020.08.22. 16:50
null
Bírói hiba okozta a vesztét, vereséggel kezdte a bajnokságot a Sepsi (Fotó: Fekete Lehel)
A román élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Liga 1) 1. fordulójában a Sepsi OSK hazai pályán egy egyértelműen lesről szerzett gól miatt 1–0-ra kikapott az Universitatea Craiovától.

ROMÁN LIGA 1
1. FORDULÓ

Sepsi OSK–CS Universitatea Craiova 0–1 (Koljic 88.)

ÖSSZEFOGLALÓ

A sérülések és későn befutó igazolások miatt klasszikus csatár nélkül felálló Sepsi az első perctől kezdve lerohanta a Craiovát, főként Florin Purece beadásaiból alakítva ki helyzeteket. Mirko Pigliacelli, a vendégek kapusa azonban Panajotisz Delijannidisz kapáslövését, majd Bogdan Mitrea fejesét is hárította, aztán az első félóra végén Radoszlav Dimitrov kemény átlövésénél is nagyot védett. A Sepsi pillanatokra se nagyon engedte ki saját térfelükről vendégeit, Purece be is talált egy akrobatikus lövéssel, de lesen állt, Nicolae Carnatot pedig Marius Constantin szerelte a lövés pillanatában. A látogatók első helyzete csak 42 perc után jött el, amikor Valentin Mihaila három méterről kapura tett labdáját hárította Niczuly Roland.

Szünetben sem változott meg a játék képe, csak onnan kezdve elsősorban szögletek után jöttek a Sepsi helyzetei. Előbb Delijannidisz fejelt fölé, majd Adnan Aganovic két csúsztatása közül az elsőnél megint Pigliacelli mentett a gólvonalon, a másiknál a labda kevéssel a bal alsó sarok mellé ment, aztán a csereként beállt Fülöp Lóránd próbálkozásánál is fölé pattant. A craiovai támadások csupán a 17 éves Stefan Baiaram becserélésével élénkültek meg valamennyire, ám így is a semmiből jött a végén a góljuk: Cristian Barbut jobbról a kapu elé lőtt labdáját a lesről induló Elvir Koljic tolta a jobb kapufa mellől a hálóba. A hazaiak dühét ez csak tovább növelte, hiszen két perccel korábban Anass Achahbar lerántásánál sem ítélt 11-est Radu Petrescu játékvezető – a Sepsi jó játékkal, de vereséggel kezdte a szezont.

Elvir Koljic gólja

PERCRŐL PERCRE

MÁSODIK FÉLIDŐ

94. perc: Ez a vége, a Sepsi egy egyértelműen szabálytalan góllal 1–0-ra kikapott az első fordulóban.

90. perc: Négy perc a ráadás.

88. perc: GÓL! VEZETÉST SZERZETT A CRAIOVA, DE EZ EGY ÓRIÁSI JÁTÉKVEZETŐI HIBA! Barbut cselezgetett a jobb oldalon, majd a tizenhatoson belül előtte keresztbe a labdát, amelyre az egyértelműen lesről induló Elvir Koljic lecsapott, és szinte a gólvonalról a kapuba továbbított. 0–1

86. perc: Ivan helyére Barbut állt be a vendégeknél.

86. perc: Egy védő szorításában Achahbar esett el tizenhatoson belül, de ezért nem járt tizenegyes.

84. perc: Újabb kettős csere a Sepsinél, Achahbar és Vlad Mitrea állt be, a pályát pedig Carnat és Purece hagyta el.

76. perc: Kettős csere a Sepsinél, Delijannidisz és Aganovic elhagyta a pályát, Nouvier és Kovács beállt.

69. perc: Ivószünet.

68. perc: Purece próbálkozott távolról, de a ballábas lapos lövése után a labda elsuhant a bal oldali kapufa mellett.

66. perc: Újabb csere a Craiovánál, Vladoiut Vatajelu váltotta.

63. perc: Kettős csere a vendégeknél, Mateiu és Mihaila hagyta el a pályát, helyükre Screciu és Baiaram állt be.

61. perc: Egy jobb oldali szöglet után ezúttal Fülöp próbálkozott, de a földre lefejelt labda a kapu fölé pattant.

60. perc: Majdnem! Szinte megismétlődött az előző jelenet: egy bal oldali szöglet után Aganovic csúsztatott, ám ezúttal a labda elsuhant a bal alsó sarok előtt.

57. perc: Bravúr! Egy bal oldali szöglet után Aganovic az öt és feles bal felső sarkától csúsztatta meg a labdát, amelyet Pigliacelli bravúrral védett.

48. perc: Dimitrov jobb oldali beadása után Delijannidisz fejelte a kapu fölé a labdát.

46. perc: Elkezdődött a második félidő.

A szünetben cserélt a Sepsi, Stefanescu helyére Fülöp Lóránd állt be.

ELSŐ FÉLIDŐ

45+1. perc: Véget ért az első félidő, a szünetben gól nélküli döntetlen az állás.

45. perc: Egy perc a ráadás.

44. perc: Vasvari sárgult be, miután felrúgta Koljicot.

42. perc: Mi maradt ki?! Ivan jobb oldali lapos beadása után a védőjét megelőző Mihaila lőtt jobbal, két méterről, de a labda elakadt a remekül helyezkedő Niczuly kezében.

35. perc: Egy labdaszerzés után Carnatot ugratták ki, a lövés pillanatában azonban Constantin becsúszva blokkolt, és szögletre mentett.

30. perc: Ismét egy védés! Dimitrov távoli lövése után Pigliacelli egy látványos vetődéssel védett, majd Stefanescut állították meg lesen.

26. perc: Lesgól! Egy jobb oldali szabadrúgás után nem tudtak felszabadítani a vendégek, végül Purece egy akrobatikus mozdulattal, közelről a kapuba küldte a labdát, de les miatt – jogosan – érvénytelenítették a találatot.

24. perc: Ivószünetet rendelt el a játékvezető.

22. perc: Lövés! Purece indult meg a jobb szélen, majd kiszorított helyzetből lőtt, de Pigliacelli ismét védett.

17. perc: Cicaldau lőtt 17 méterről, de a kísérlete után blokkoltak a hazaiak.

8. perc: Újabb védés! Purece bal oldali szabadrúgása után a hosszú oldalon érkező Mitrea lendületből érkezve, talpról fejelt, Pigliacelli azonban szögletre nyomta a labdát.

7. perc: Balasa sárgult be, Carnatot rúgta fel a bal szélen.

5. perc: Védés! Purece bal oldali beadása után a hosszú oldalon érkező Delijannidisz kanalazta kapura a labdát kissé kiszorított helyzetből, Pigliacelli a gólvonalon állva védett.

A Craiova az egyetlen román csapat, amely külföldön edzőtáborozott ebben a rövid szünetben, egyenesen Ausztriából jött Sepsiszentgyörgyre.

4. perc: Koljic végzett el egy szabadrúgást, a labda azonban elakadt a sorfalban.

A Sepsi fehér, a Craiova kék szerelésben lépett pályára.

1. perc: Elkezdődött a mérkőzés, a vendégek indították útjára a labdát.

A Sepsi vezetőedzője, Leo Grozavu csak a lelátón ül, mert az előző idény utolsó meccsén kiállították. Emiatt a szentgyörgyieket Ilyés Róbert másodedző irányítja a kispadról.

A szombati játéknap első mérkőzésén az újonc UTA Arad 1–1-es döntetlent játszott a Viitorullal.Részletek itt!

Négy új igazolás kezd a Sepsinél: Bogdan Mitrea, Panajotisz Delijannidisz, Adnan Aganovic és Florin Purece.

A mérkőzés játékvezetője Radu Petrescu lesz.

A KEZDŐCSAPATOK ÉS A KISPADOK
Sepsi OSK: Niczuly – Dimitrov, Buhenna, B. Mitrea, Stefan – Delijannidisz, Aganovic, Vasvari, Purece – Carnat, Stefanescu. Vezetőedző: Leo Grozavu
A kispadon: Jesús, Dumitrescu, Tincu, Kovács L., Deaconu, Nouvier, Fülöp L., Achahbar, V. Mitrea
Craiova: Pigliacelli – Vladoiu, Constantin, Balasa, Bancu – Cicaldau, Mateiu, Nistor – Ivan, Koljic, Mihaila. Vezetőedző: Cristiano Bergodi
A kispadon: L. Popescu, Mitran, Acka, Vatajelu, Bic, Barbut, Baiaram, Papp, Screciu

Köszöntjük kedves olvasóinkat, hamarosan kezdődik a Sepsi OSK–CS Universitatea Craiova mérkőzés a Liga 1 első fordulójában. Tartsanak velünk!

Sepsi OSK

ELŐZMÉNYEK

Összefolyt bajnokságok és futtában történt igazolások – így jellemezte Hadnagy Attila, a Sepsi OSK sportigazgatója azt a furcsa helyzetet, hogy alig több mint két héttel az előző bajnokság lezárása után a hétvégén máris elrajtol a román élvonal 2020–2021-es idénye. Az előző évadban kilencedik és kupadöntős székelyföldi együttes szeretne bekerülni a Liga 1 legjobb hat gárdája közé. A kilenc új játékost szerződtető klub vezetői csak a kemény sorsolás miatt aggódnak: a nyitó fordulóban az ezüstérmes Universitatea Craiova szerepel Szentgyörgyön, egy hét múlva pedig a bajnok CFR-rel játszik Kolozsváron a Sepsi.

Hadnagy Attila ezért elsősorban abban bízik, hogy a két találkozót követő válogatott szünetben áll majd igazán össze a csapat, épülnek be az új szerzemények, mert egyelőre a támadósorban improvizálni kell a két szlovák légiós, Pavol Safranko és Peter Gál-Andrezly sérülése és a svéd Admir Bajrovic kései érkezése miatt. A Sepsi sport­igazgatója azt is reméli, hogy mihamarabb visszatérhetnek a szurkolók is a stadionba, mondván: „Nézők nélkül ez nem foci, hanem sivár, szomorú barátságos meccsek.”

Ugyan a nézők visszaengedése még nagyon távolinak tűnik a járványtól keményen sújtott Romániában, a szentgyörgyi klubvezetőség már bejelentette, hogy az előző idény bérleteseit kárpótolják a hat kihagyott hazai mérkőzésért, ők ingyen mehetnek be a 2020–2021-es idény hat találkozójára. Diószegi László klubelnök szerint viszont addig is szükségük van a drukkerekre, hiszen ismét a Liga 1 topcsapatai közé szeretne kerülni a Sepsi.

„Szerényen, halkan, de megfogalmazzuk célként a felsőházat, ám akkor sem esünk kétségbe, ha nem sikerül, hiszen az új bajnoki rendszerben az alsóház két legjobbja is kap egy pluszesélyt a nemzetközi kupaindulásra” – mondta Diószegi László, aki azt is sikerként értékelte, hogy a létszámemelésnek köszönhetően a Sepsi OSK II is magasabb szinten, a Liga 3-ban szerepelhet, így a fiatal, illetve a keretből kimaradó futballisták is tudnak majd mérkőzéseket játszani.

JÁTÉKOSMOZGÁS A SEPSINÉL
Érkezett: Jesús Fernández (spanyol, CFR), Bogdan Mitrea (Spartak Trnava), Panajotisz Delijannidisz (görög, OFI Kréta), Boubacar Fofana (guineai, Gaz Metan), Vlad Mitrea (Lokeren), Florin Purece (Termalica), Adnan Aganovic (horvát, AEL Limassol), Bryan Nouvier (francia, Raków Czestochowa), Admir Bajrovic (svéd-bosnyák, Panetolikosz).
Távozott: Fejér Béla (Nyíregyháza, kölcsönbe), Daniel Celea (LKS Lódz), Tomas Díaz (Chindia, kölcsönbe), Calin Popescu

ROMÁN LIGA I
1. FORDULÓ, szombati mérkőzések
Viitorul–UTA Arad 1–1
17.00: Sepsi OSK–CS Universitatea Craiova – élőben az NSO-n!
20.00:
Astra–FCSB

Zárt kapuk mögött rendezik meg a mérkőzést (Fotó: Sepsi OSK/Facebook)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik