Liga 1: rasszista rigmusok miatt félbeszakadt a bukaresti derbi

Vágólapra másolva!
2019.10.05. 21:51
Rasszista és magyarellenes rigmusok miatt több mint 10 percre félbeszakadt szombat este a román élvonal bukaresti rangadója.

A FCSB (az egykori Steaua) és a Dinamo összecsapására annak ellenére több mint harmincezer néző ment ki a Nemzeti Arénába, hogy a két együttes csupán a kilencedik és tizedik helyen áll a jelenlegi bajnokságban. A botrány akkor tört ki, amikor a 33. percben, 1–1-es állásnál, a Dinamo táborából különböző tárgyakkal dobálták meg Florinel Comant, az FCSB gólszerzőjét, majd cigányellenes rigmusokkal szidalmazták a játékost. Kovács István játékvezetőt is eltalálta egy öngyújtó, amire ő az öltözőbe rendelte a csapatokat – amire a Dinamo-tábor magyarellenes rigmusokkal válaszolt.

A játék csupán jó tíz perc múlva folyatódhatott, és az eredmény már nem változott, de a találkozó mindenképpen úgy vonul be a román futballtörténelembe, mint az első olyan meccs, amelyet uszító lelátói rigmusok miatt szakít félbe a játékvezető. Bár az elmúlt években rendszeressé váltak az ilyen skandálások, leginkább a Dinamo szurkolói részéről, a legtöbb játékvezető eddig csupán a hangosbemondó segítségével figyelmeztette az ultrákat, félbeszakítani egyikük sem mert mérkőzést.

Liga 1, 12. forduló
FCSB–Dinamo 1–1

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik