Liga 1: nézőriasztó időben nézőriasztó futball

BOROS MIKLÓSBOROS MIKLÓS
Vágólapra másolva!
2019.02.22. 21:16
Nézőriasztó időben nézőriasztó futball: hóesésben, mínusz hatfokos hidegben játszott gól nélküli döntetlent péntek este a Sepsi OSK és a Viitorul a román élvonalban.

A keményre fagyott pályán csak egymással keménykedtek a játékosok, akiknek egyensúlyuk megőrzése és a labda megszelídítése is komoly gondokat okozott. Így aztán – állandó szövegelés közepette – inkább egymást gyűrték, rugdosták, lökdösték a felek, esélyt sem adva a folyamatos futballra.

A rendkívül fizikális küzdelem a Viitorul labdarúgóinak erejét őrölte fel gyorsabban, egyórányi játék után védőik már rendre lemaradtak a szentgyörgyi támadókról. Adrian Rus azonban tökéletes helyzetben, 10 méterről a jobb kapufát találta el, a 64. percben pedig hiába harcolt ki büntetőt Florin Stefan, Ibrahima Tandia a jobb alsó sarok mellé lőtte a labdát. A Sepsi francia gólzsákja nagyon igyekezett kijavítani a hibáját, ám sem lövésében, sem fejesében nem volt elég erő. Az utolsó percben pedig hiába lőhetett szabadrúgást a tizenhatos bal sarkától, a középre tartó labdát megfogta Valentin Cojocaru kapus.

A Sepsi tett egy apró lépést a rájátszás felé, de mivel az alapszakasz utolsó fordulójában a listavezető CFR otthonában játszik, sorsa riválisainak hétvégi eredményeitől is függ.

LIGA 1, 25. FORDULÓ
Sepsi OSK–Viitorul 0-0

Az élmezőny: 1. CFR 48 pont, 2. Craiova 45, 3. FCSB 45, 4. Sepsi 37, ...7. Viitorul 35.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik