Liga 1: játékosai Miriuta ellen fordultak, a klubelnök megvédte

BOROS MIKLÓSBOROS MIKLÓS
Vágólapra másolva!
2020.04.02. 12:42
null
Miriuta László Budapesten tartózkodik, de naponta beszél a játékosaival (Fotó: Dömötör Csaba, archív)
Edzőváltást követelnek a román élvonalban szereplő FC Hermannstadt játékosai a Gazeta Sporturilor napilap szerint, mivel szerintük Miriuta László a közös felkészülések koronavírus-járvány miatti beszüntetése óta elhanyagolja a csapatot. A bukaresti lap forrásai szerint a futballisták ultimátumot küldtek a nagyszebeni klub vezetésének, mondván, hogy „egyetlen másodpercig” sem hajlandók pályára lépni, amíg ki nem rúgják Miriutát. A klubelnök szerint a vádak hamisak.

 

„Nincs edzéstervünk, nem válaszol a hívásainkra. Minden csapatánál így volt” állítják a név nélkül nyilatkozó játékosok, akik szerint a romániai szükségállapot bevezetése óta az edző „elbújt magyarországi házában” és egyszer sem hívta fel őket. A járvány miatti kényszerszünettől független vádak is előkerültek, miszerint Miriutát egyetlen csapatánál sem az eredmények, hanem csak a pénz és a játékosügynökök, köztük saját fia érdekei vezérelték. A GSP cikke szerint Miriuta arra venné rá a játékosokat, hogy ötéves szerződést kössenek Marco fiával.

A Gazeta Sporturilor megszólaltatta Miriutát is, aki tagadta a lap értesüléseit. „Nem bújtam el. Igaz, hogy Budapesten vagyok, de naponta beszélek a játékosokkal. Erre az időszakra Vlad Taran erőnléti edzőtől kaptak egyéni edzésterveket. Ha nekem nem hisztek, hívjátok fel őket is!” – nyilatkozta Miriuta, hozzátéve, hogy egyetlen fiával szerződésben álló játékost sem hozott Szebenbe.

Iuliu Muresan klubelnök, aki a romániai futballvezetők között elsőként mondott le fizetéséről, szintén védelmébe vette az edzőt. „Ez rosszindulat. Egyetlen játékos sem szerződött hozzánk Miriuta vagy a fia közvetítésével” – mondta Muresan, aki szerint a játékosoknak tett szerződéshosszabbítási ajánlat éppen a futballisták érdekét nézi. A Hermannstadt ugyanis élt a kényszerszabadságra küldés lehetőségével, hogy a járvány idejére csupán az országos átlagbér 75 százalékát, 4100 lejt (mintegy 300 ezer forintot) fizesse alkalmazottainak, ám közben a szünet idejével azonos tartalmú hosszabbítást javasolt, hogy utólag pótolhassák a kieső fizetéseket. Muresan elismerte, hogy a januári és februári fizetésekkel még tartoznak a futballistáknak, de ezt azzal indokolta, hogy nem kapták meg a televíziós jogdíjakból nekik járó teljes összeget.

A szebeni játékosok közül csupán a brazil Joalisson Santos szólalt meg, ám ő még a Gazeta Sporturilor cikkének megjelenése előtt panaszkodott a Prosport portálnak, s nem név szerint az edzőt, hanem a teljes klubvezetőséget vádolta a játékosok elhanyagolásával és a járandóságok elmaradásával.

A nagyszebeni csapat két forduló után a harmadik helyen áll az alsóházi rájátszásban a felfüggesztett Liga 1-ben.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik