Őrült mérkőzésen a 95. percben egyenlített Sepsi

Vágólapra másolva!
2020.09.13. 18:00
A román bajnokság 3. fordulójában a Sepsi OSK az FC Astra Giurgiu vendégeként a 95. percben szerzett találattal megszerezte első pontját a bajnokságban!

ROMÁN LIGA 1
3. FORDULÓ
FCAstra Giurgiu–Sepsi OSK 2–2
(1–1)
Gyurgyevó,
Stadionul Marin Anastasovici, zárt kapuk mögött.V: Calin
Astra: Lazar – David Bruno, Graovac, Dima, Radunovics – Serban (Szeto, 15.), Crepulja, Moise (Baulare, 81.) – Gheorghe, Alibec (Gaman, 90.), Radut. Vezetőedző: Bogdan Andone
Sepsi OSK: Niczuly – Dimitrov, Buhenna, B. Mitrea, Stefan – Aganovic (Safranko, 60.), Fofana ( Kovács L. 80.), Purece (Achachbar, 80.) – Golofca, Carnat (Stefanescu, 60.), V. Mitrea (Nouvier, 9.). Vezetőedző: Leo Grozavu
Gólszerző: Gheorghe (15., 47.), ill. Buhenna (24.), Safranko (90+5.)
Kiállítva: Gheorghe (86.)ROMÁN LIGA 1
3. FORDULÓ
FCAstra Giurgiu–Sepsi OSK 2–2
(1–1)
Gyurgyevó,
Stadionul Marin Anastasovici, zárt kapuk mögött.V: Calin
Astra: Lazar – David Bruno, Graovac, Dima, Radunovics – Serban (Szeto, 15.), Crepulja, Moise (Baulare, 81.) – Gheorghe, Alibec (Gaman, 90.), Radut. Vezetőedző: Bogdan Andone
Sepsi OSK: Niczuly – Dimitrov, Buhenna, B. Mitrea, Stefan – Aganovic (Safranko, 60.), Fofana ( Kovács L. 80.), Purece (Achachbar, 80.) – Golofca, Carnat (Stefanescu, 60.), V. Mitrea (Nouvier, 9.). Vezetőedző: Leo Grozavu
Gólszerző: Gheorghe (15., 47.), ill. Buhenna (24.), Safranko (90+5.)
Kiállítva: Gheorghe (86.)

Az utolsó pillanatban mentett pontot az Astra Giurgiu otthonában a Sepsi OSK, amely három forduló után két ponttal áll a román élvonalban.

Az első két fordulóban gólt sem szerző csapatok egyből egymásnak estek, és negyedóra után már vezetett az Astra: David Bruno jobbról beívelt labdáját Valentin Gheorghe fejelte be a tétován kimozduló Niczuly Roland felett.

A Sepsi lövéseinek többségében nem volt erő, de amikor Adnan Aganovic szöglete után a hazai védők átengedték Rasid Buhennának a labdát, a Sepsi kapitánya hat méterről belőtte a bal sarokba. Az egyenlítést követő ivószünet pedig elsodorta az addigi iramot és vállalkozókedvet, szünetig csupán egy büntetőgyanús eset akadt, de Iulian Calin játékvezető nem látta szabálytalannak a szentgyörgyi Nicolae Carnat bokáit összekoccantó Ljuban Crepulja megmozdulását.

A második félidő elején Gheorghe 16 méterről, takarásból lőtte ki a jobb alsó sarkot, az astra pedig azonnal átengedte a labdát és a területet is a Sepsinek.

A lassan és körülményesen passzolgató székelyföldi csapat azonban képtelen volt áttörni a hazai védelmet, az állófociba pedig csak az Astra kontrái vittek némi ritmusváltást, de Denis Alibec kiugrásait meg tudta állítani a Sepsi, Riszto Radunovics bal felsőre küldött szabadrúgását pedig Niczuly védte egy látványos vetődéssel.

A 87. percben Gheorghe a két gólja után második sárgáját is begyűjtötte, a hazaiak által széttördelt végjátékban pedig utolsó akciójából gyötörte be az egyenlítést a Sepsi: Bogdan Mitrea fejelte le a labdát Pavol Safrankónak, aki 10 méterről a hálóba vágta azt.


PERCRŐL PERCRE

90+6. PERC VÉGE IS A MÉRKŐZÉSNEK!

90+5. PERC EGYENLŐ! PAVOL SAFRANKO lő kissé balról, 12-ről félmagasan ballal a jobb sarokba, Mitrea passza után. 2–2!

90+3. perc Helyzetek, Kovács lő jobbal nem sokkal a bal alsó mellé 21-ről, majd Stefanescu lő egy védőbe az ötös bal sarkáról. Buhenna fejese után, akit megrúgtak aztán az ötösön, de tovább.

90+1. perc Marius Stefanescu kap sárga lapot Graovac ellökéséért.

90. perc Alibec-szabadrúgás balról, de nem, lecserélik. Valerica Gaman váltja. A bal oldali, Détári-szögből járó szabadrúgást Radunovics jobbal a lécre rúgja, Niczuly is beleért még. LÉC!

A kiállított játékos vígan beszélget a játékoskijáró előtt egy maszk nélküli, egészségügyi ruhát hordó nővel.

86. PERC EZ MÁR PIROS LAP, Valentin Gheorghe nagyot rúg Stefanescuba, teljesen fölöslegesen. Második sárga.

81. perc Riszto Radunovics után Valentin Gheorghe is kap egy sárga lapot belemenésért.

82. perc Kovács lőhetne jobbal 12-ről, középről, de rosszul találja el Dimitrov jobb oldali beadását.

81. perc Baulare talált a pályán egy telefont. Ilyen a világon nincs. Silviu Baulare áll be Romario Moise helyére. Az előbb hordágyat vittek be a pályára Moiséért, övék, vagy valamelyik vérprofi cserejátékosé?

80. perc Kovács Lóránd be, Fofana le, Purecét pedig Anass Achacbar váltja.

78. perc Rasid Buhenna kap sárga lapot egy Sepsi-korner előtt, lökdösődésért, aztán az ötös bal sarkáról a kapushoz fejel, de lökött előtte.

75. perc Sárga lap Leo Grozavunak relkamálásért. Tiltakozik, esküdözik, de gyorsan leül a kispadra.

74. perc Golofca jobb oldali beadását rosszul találja el fejjel középen Safranko, a kaputól mintegy 10 méterre.

70. perc Buhenna szereli középen Radutot, kontra, Stefan beadását a jobb alsó mellé menti a visszafutó Szeto.

66. perc Alibec elfut a balon, de nem tud ballal a középen üresen érkező Szeto elé passzolni, közbelép Mitrea.

65. perc Szép támadás, de Stefanescu bal oldali beadása a védőké.

60. perc Carnat le, Marius Stefanescu be a Sepsinél, csatárcsere. Pavol Safranko meg Aganoviccsal pacsizhat az oldalvonal mellett, középpályás helyett támadó.

58. perc Ez igen, Szeto jobbal a bal felsőbe lőne egy 30 méteres szabadrúgást, kissé balról, de hatalmasat véd Niczuly. Alibec jobb oldali beadása is az övé.

55. perc Jól védekezik az Astra, keményen harcol a középpályán az OSK, főleg Fofana ad és kap. Főleg ad.

50. perc Nouvier jobbal 13-ről a bal alsó mellé lő, oldalháló.

A román TV szerint potyaízű a gól, a cserekapus Jesús Fernándezt emlegetik.

Szeto élete egyik legkönnyebb gólpasszát adta.

47. PERC GÓLLAL, VALENTIN GHEORGHE gondol egyet, a 16-os jobb sarkáról befelé cselez, és a vonalról ballal a jobb alsóba lő! 2–1!

46. PERC FOLYTATJUK!

Alibec már a kezdés előtt reklamál valamit.

55 százalékban volt a Sepsinél a labda.

A korábbi góllövők az élvonalban e párharcban
Goran Karanovics 3
Ibrahima Tandia 2
Hugo Konongo 1
Laurentiu Bus 1
Kehinde Fatai 1

Két hónappal ezelőtt a Gazeta Sporturilor napilap írta meg, hogy Varga a magyar kormánytól kért támogatást a székelyföldi klubok, a Sepsi OSK és az FK Csíkszereda mintájára – a Prosport mostani cikke szerint erre nem kapott választ, ezért inkább az üzleti szférában keres új tulajdonost a csapatnak. Két évvel ezelőtt a Fanatik portál írt arról, hogy Garancsi István, a Fehérvár FC tulajdonosa vásárolhatja meg a CFR-t.

A Prosport szerint a klub feletti irányítást 2017 tavaszán megszerző Varga már nem képes saját zsebből állni a játékoskeret és az edzői stáb havonta mintegy 800 ezer eurós bértömegét, ezért idén gyakran késtek is a fizetések, pedig az Európa-ligában a legjobb 32 közé jutó klub az UEFA-tól is több mint 16 milliós pénzdíjat kapott.

A cikkből ugyan nem derül ki egyértelműen, hogy a megkeresett üzletemberek erdélyi vagy anyaországi magyarok lennének, csupán az áll benne, hogy a kapcsolat a CFR kisebbségi részvényese, Stefan Gadola révén jött létre.

Magyaroknak szeretné eladni a legutóbbi három román bajnokságot megnyerő CFR-t a kolozsvári labdarúgóklub tulajdonosa, Ioan Varga – állítja a Prosport romániai sportportál.


45+2. VÉGET ÉRT AZ ELSŐ FÉLIDŐ!

45. perc Adnan Aganovic kap sárga lapot, a felezőnél fellökte Szetót.

Két perc a ráadás.

Boros kolléga emlékeztet, Alibec volt az a zseni, aki 2016-os Eb-n az öltözőben dohányzott éppen, amikor be akarták cserélni.

40. perc Fofana nem rúgja meg Alibecet, rámászik egy ívelés után, és rá is esik. A csatár bal füle fáj.

38. perc Dimitrov passzát jobbról feladja a kapusnak Nouvier, 13-ról.

37. perc Dimitrov és Nouvier akciózik a jobbon, Carnatot meglöki a 16-oson Graovac... tovább!

Alibec 10-szeres válogatott, az az Astra 1.4 millió euróért vette két éve, az FCSB-től, korábban az Interben is játszott!

25. perc Alibec mérgében a felező bal oldaláról kapura lő, de a labda alig megy el a 16-osig.

24. perc Carnat beadása a hazai kapusé, előtte kétszer is megrúgták a hazai csk-t. Ez egyfajta szentgyörgyi népszokássá válik lassan.

30. perc Kőkemény mezőnyharc, helyzetek nélkül.

28 fok van Gyurgyevóban, azért az ivószünet.

24. PERC EGYENLŐ, RASID BUHENNA hat méterről, középről a bal felsőbe lő Aganovic jobb oldali szöglete és Mitrea finom pörgetése után. 1–1!

19. perc Gheorghe rosszul találja el a labdát az ötös jobb sarka előtt, de bead jobbal, és Graovac jobbal tízről nagy helyzetből a jobb alsó mellé lő!

Román fiatal le, japán légiós be.

15. perc Serban le, a japán Takajuki Szeto be, ifiszabály...

15. PERC VEZET AZ ASTRA! Egy remek jobb oldali, jobblábas Bruno-beadást nyolc méterről, középről szépen fejel a léc alá, a bal felső sarokba VALENTIN GHEORGHE, Aganovic mellől. 1–0!

13. perc Újabb sepsis lehetőség, de elpakodja a lövést a kaputól 13 méterre Carnat.

10. perc Szép bal oldali beadást fejel az ötös jobb sarkáról a kapushoz Golofca.

9. perc Bryan Nouvier be, Mitrea le, ennyit a fiatalszabályról... Két U21-es kell legyen a kezdőben, de csak egynek kell végigjátszania a meccset.

Leo Grozavu, a Sepsi OSK vezetőedzője ezt mondta még csapata honlapján: „A harmadik fordulóban is egy olyan csapattal találkozunk, amely az előző idényben a felsőházban szerepelt, értékes labdarúgók alkotják a játékoskeretét. Nehéz mérkőzésre számítunk, de kötelességünk minden tőlünk telhetőt megtenni azért, hogy pontokat szerezzünk”.

Egy kis örökmérleg: 9 találkozó, 4 astrás és 3 sepsis sikerrel, 13, ill. 12 rúgott góllal.

3. perc Dimitrov jobb oldali beadásába belelépnek a védők. A szöglet után Aganovic jobbal 13-ról kapura lő, ezt is blokkolja egy bevetődő astrás.

1. perc Mitrea nem viccel, hatalmasat rúg a felezőnél a hazai csapatkapitányba.

1. PERC ELKEZDŐDÖTT A MÉRKŐZÉS!

A hazaiak fehér-fekete mezben és fehér nadrágban, a Sepsi tiszta zöldben.

Szentgyörgyön a fizetések rendre időben érkeznek, Leo Grozavu vezetőedzőnek inkább a sérülések okoznak gondot: az első fordulóban Panajotisz Delijannidisz, a másodikban Gabriel Vasvari dőlt ki, miközben Pavol Safranko és Ioan Andrei Dumiter már hosszabb ideje sérült. Noha Fülöp István felépült, egyelőre csak a harmadosztályú tartalékcsapatban lépett pályára pénteken, és gólt is szerzett a brassói Kids Tampa ellen 2–0-ra megnyert meccsen.

„Szerencsére elég bő a keretünk, és a válogatott szünet lehetőséget adott a rövid vakáció miatt elmaradt finomításokra a játékunkon. David Lazar, Constantin Budescu vagy Denis Alibec személyében válogatott játékosokkal nézünk szembe, ezért mindent bele kell adnunk” – nyilatkozta Leo Grozavu a meccs előtti hivatalos sajtótájékoztatón.

A román élvonal egyik legkiszámíthatatlanabb csapata, az Astra Giurgiu vendége lesz vasárnap a Sepsi OSK – a harmadik fordulóban mindkét gárda első góljára és első sikerére vár. A jelenlegi és korábbi válogatottakkal teli kerete ellenére az előző idényben bronzérmes Astra két vereséggel (0–3 az FCSB, 0–2 a Craiova ellen) kezdte a bajnokságot, szemlátomást motiválatlan játékosai mintegy megerősítve a folyamatosan csúszó fizetésekről szóló sajtóhíreket.

Győzelem és szerzett gól nélküli csapatok csapnak össze ezen a bajnokin.

Nagy rangadót rendeztek a román Liga 1 második fordulójában Kolozsváron a CFR és a Sepsiszentgyörgy között, a meccs gól nélküli döntetlenre végződött. Története során először tudott pontot szerezni Kolozsváron, a CFR otthonában a Sepsi OSK – ezt azonban egy kapufára lőtt hazai büntetőnek is köszönhette.

Innen folytatjuk!

A kölcsönadást bejelentő kolozsvári klub a héten már harmadik játékosától vált meg, az U21-es válogatott belső védő, Alexandru Pascanu a spanyol másodosztályú Ponferradinához ment kölcsönbe, míg a Dinamo Zagreb ellen szintén tizenegyest hibázó francia Kévin Bolit eladták a török Samsunspornak – román sajtóhírek szerint 450 ezer euróért.

A 30 éves szélső nem számított alapembernek Kolozsváron, ahol az elmúlt egy évben 15 mérkőzésen két gólt szerzett, de mindössze kétszer volt kezdő és összesen 358 percet játszott. A Dinamo Zagreb elleni Bajnokok Ligája-selejtező szétlövésében kihagyott tizenegyese miatt bűnbak is lett a kolozsvári szurkolók szemében a Liga 1-ben korábban a FC Botosani és a FCSB színeiben is futballozó játékos. Golofca már a második CFR-játékos, aki ezen a nyáron a Sepsihez igazol, a szentgyörgyi klub korábban a bajnok cserekapusát, a spanyol Jesús Fernandez Colladót is leigazolta.

Újabb játékos érkezik a bajnok CFR-től a Sepsi OSK-hoz, a román élvonal székelyföldi együttese egy évre kölcsönvette Catalin Golofcát.

ÜDVÖZÖLJÜK KEDVES OLVASÓINKAT!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik