Legyőzte a Sepsit az Academica, és megelőzte a tabellán

Vágólapra másolva!
2020.07.01. 15:46
null
Ezen a meccsen nem sikerült betalálnia a Sepsinek – vereség lett a vége (Fotó: Sepsi OSK)
A román Liga 1 alsóházi rájátszásának 7. fordulójában a Sepsi OSK kemény ellenfél, az Academica Clinceni otthonába látogatott, és egygólos vereséget szenvedett. A Clinceni-nek ez volt sorozatban a negyedik 1–0-s győzelme, ezzel megelőzte a tabellán a szentgyörgyieket.

 

ROMÁN LIGA 1
ALSÓHÁZI RÁJÁTSZÁS, 7. FORDULÓ
Academica Clinceni–Sepsi OSK 1–0 (Sut 71.)

Az állás: 7. Viitorul 31 pont, 8. Clinceni 26, 9. Voluntari 24, 10. Sepsi 24

ÖSSZEFOGLALÓ

A román bajnokság újraindulása óta először nem tudott gólt szerezni a Sepsi OSK, így az alsóházi rájátszás hétközi fordulójában vereséget szenvedett a zsinórban negyedik 1–0-s győzelmét arató Academica Clinceni otthonában.

A 36 fokos hőségben lejátszott szerda délutáni találkozó első félidejében szemlátomást egyik csapatnak sem volt túl nagy kedve rohangálni, így aztán többnyire kényelmes tempójú, rengeteg labdakezelési hibával tarkított küzdelem zajlott a középpályán. Leo Grozavu, a Sepsi edzője ezúttal öt védővel kezdett, amit csapata támadójátéka sínylett meg: a center Pavol Safranko egyetlen hasznos labdát sem kapott társaitól. A vendégek így kizárólag pontrúgásokból voltak veszélyesek, de Fülöp Lóránd szöglet utáni fejese mellé ment. Amikor pedig combsérülés miatt Fülöp kiszállt a játékból, még sterilebb lett a szentgyörgyi csapat támadójátéka.

A hazaiak jóval többször próbálkoztak, elsősorban Jabub Vojtus és Adrian Sut révén, de igazán nehéz lövést ők sem küldtek Niczuly Roland kapujára. A magasra feltolt, a lescsapdát rendszeresen bevető szentgyörgyi védelem azonban többnyire csak átlövéseket engedett nekik.

A szünetben Grozavu két támadó középpályás, Anass Achahbar és Fülöp István becserélésével visszaállt a megszokott négyvédős rendszerre, és ezzel egy időre nyomás alá is helyezte az Academicát. Ez azonban elsősorban csak a hazaiak révén begyűjtött hat sárga lapban mutatkozott meg, igazi helyzete ezután sem volt a Sepsinek. A hazaiak viszont találtak egy gólt, mert a 71. percben egy előreívelt szabadrúgásnál Adrian Sut kibújt Razvan Tincu mögül, és hét méterről a kapuba lőtte a labdát. 1–0

A Sepsi hiába ment előre az egyenlítésért, a hajrában az Academica kontrái jóval veszélyesebbek voltak. Sut és Vojtus is csak Niczullyal állt szemben, de előbbi mellé lőtt, utóbbi ziccerét lábbal védte a szentgyörgyi kapus. Nagy egyenlítési lehetősége csak Achahbarnak akadt, akinek léc alá tartó szabadrúgásánál nagyot védett Octavian Valceanu, a hazaiak kapusa. Az ezt követő szöglet pedig a mérkőzés legfurcsább helyzetét hozta: Florin Bejan még a beadás előtt lerántotta Rasid Buhennát, ám Iulian Calin játékvezető a Sepsi kapitányát látta szabálytalannak. A végén Buhenna még fölé fejelt, ami megpecsételte, hogy a végig erőtlenül támadó Sepsi pont nélkül marad.

PERCRŐL PERCRE

MÁSODIK FÉLIDŐ

95. perc:Vége a mérkőzésnek, a Clinceni zsinórban a negyedik 1–0-s győzelmét aratta, és megelőzte a Sepsit a táblázaton. 1–0
95. perc:Stefanescu
jobbról középre emelt labdáját Buhenna 12 méterről fölé fejelte.
92. perc:Dobrescu kapott sárga lapot műesésért. Niczuly mellett dobta fel magát
91. perc:Fülöp
hibája után Vojtus tört egyedül kapura, ellőtte Niczuly lába között a labdát, amely lelassult, így Buhenna tisztázni tudott.
90. perc:
Öt perc a hosszabbítás.
90. perc:Markovic azonnal kiharcolt magának egy lövést, de éles szögből kapura küldött labdáját kiütötte Niczuly.
89. perc:Sut helyett Markovics állt be.
88. perc:Fülöp
készülődött a szöglet elvégzéséhez, amikor Buhennát lerántotta Bejan, de a bíró úgy látta, hogy a támadó szabálytalankodott.
87. perc: Majdnem egyenlített a Sepsi! Achahbart
buktatták a hazai tizenhatos vonalánál, kissé jobbra. A szabadrúgást saját maga végezte el, és a veszélyesen a léc alá tartó labdát Valceanu bravúrral tolta szögletre.
80. perc:Karanovics állt be Safranko helyett a szentgyörgyieknél.
78. perc:Mindkét belső védőjét lecserélte a Clinceni: Patriche nem tudja folytatni, beállt Kontoes, Humanest pedig Bejan váltotta.
75. perc:Patriche lába begörcsölt, az ápolás alatt cserélt a Sepsi, Csiszér helyén Dimitrov folytatja.
73. perc: Majdnem megduplázta az előnyét a hazai csapat.Sut
kapott jó indítást, 15 méterről elpörgette a labdát a kifutó Niczuly, de a jobb alsó sarok mellett is.
72. perc: GÓÓÓL! VEZET AZ ACADEMICA!A bal szélről, a kispadok elől ívelt előre szabadrúgást az Academica. A szentgyörgyi védelem mögött lepattanó labdát Adrian Sut dropból küldte 7 méterről a kapu közepébe. 1–0
71. perc: Nem fogják kitalálni... Újabb sárga.Stefanescu húztavissza Cebotarut.
68. perc: Kettős csere az Academicánál is: Albu és Achim ment le, jött Buziuc és Cebotaru.
65. perc:
Ivószünet.
63. perc: Fülöp István jobbról beívelt szöglete Achahbart találta meg, de a holland támadó lövését blokkolták a védők.
62. perc: Csupa sárga ez a meccs. Most éppen a megiramodó Achahbart rántotta le Ventura, meg is kapta a magáét.
59. perc:Buhenna rántotta le Albut, övé az első szentgyörgyi sárga lap.
59. perc:Achim
kapott jó labdát a tizenhatos jobb oldalánál, gondolt egyet, és rápörkölte. Nem sokkal ment el a labda a jobb fölső mellett.
56. perc:Ion
jobbról elvégzett szöglete után a rövid oldalon érkező Humanes fejelte fölé a labdát.
54. perc: Safranko
a 11-es pont környékéről, magasra felugorva fejel el egy jobbról beívelt labdát, de nem tudta kapura irányítani, mellé is, fölé is ment.
53. perc:
A szabadrúgást Vasvari lőtte rá mintegy 30 méterről, de a labda jócskán elment a jobb alsó sarok mellett.
52. perc: Játék híján sárgák színesítik a meccset.Matei is sárgát kapott, mert Stefanescut akasztotta hátulról.
48. perc:Patriche
rántotta le Diazt a tizenhatos bal oldali oldalvonalánál, ez is sárga lap.
46. perc:Kettőt is cserélt a Sepsi, Fülöp István és Achahbar állt be Kovács és Celea helyére

46. perc:Elkezdődött a második félidő.


ELSŐ FÉLIDŐ

45+4. perc: Vége az első félidőnek, egyelőre nincs gól.
45+4. perc:
A megítélt szabadrúgástBuhenna27 méterről, középről a sorfalba lőtte.45+3. perc:Albubuktatta Stefanescut, neki is járt a sárga lap.
45. perc:Három perc a hosszabbítás.
44. perc:Jakub Vojtust,a Clinceni házi gólkirályát kellet ápolni a kezdőkörben, egyBuhennávalvívott fejpárbaj után.
41. perc:
Piros lapot kapott a Clinceni reklamáló kapusedzője,Adrian John Ene,akinek a lelátót is kell kellett hagynia, hiába tiltakozott.
40. perc:Achimodarúgott Stefannak, és megkapta a mérkőzés első sárga lapját.
38. perc:Csiszér
veszített labdát a saját térfelén, az Academica kontrájánál viszontVojtustlesre állította a Sepsi védelme.
32. perc:
Az ellentámadásbólAlbuvállalkozott mintegy 17 méterről, de jócskán fölé küldte a labdát. Veszélyesebbnek tűnt, mint ami lett belőle.
32. perc: Vasvari
próbálta meg jó 35 méterről a kapura lövést, a labda felpattant egy hazai védőn, és a kapus kinyújtott kezébe hullott.
30. perc:
Vojtusbirkózta ki a lövési lehetőségetSutnak,deBuhennabecsúszva mentett.
27. perc:
Suttört előre középen, 17 méteres lapos lövését vetődve fogta megNiczuly.
26. perc:
A szentgyörgyi védelem kifejelte a labdátVentura22 méterről, kapásból lőtte kapura, deNiczulyfogta a középre tartó lövést.
24. perc:Cserélt a Sepsi, a combját fájlalóFülöp LórándhelyettTomas Diazjön be
22. perc:
Ivószünet.
18. perc:Stefanescujobb oldali szöglete után a berobbanó Fölöp Lóránd öt méterről nem sokkal fejelt mellé.
13. perc: Hazai helyzet!
Jobb oldali bedobás utánSutelé pattan a labda, aki öt méterről, estében centikkel lőtt a bal alsó sarok mellé.
5. perc:Fülöp Lóránd
kapott egy indítást a hazai tizenhatoson belül, de nem tudta átvenni a labdát, amely a kék mezesek zsákmánya lett.
3. perc: Vojtus
taposott ráCelealábára, de megúszta a sárgát.

1. perc: Elkezdődött a mérkőzés. A 32 fokos melegben az Academica tiszta kékben, a Sepsi tiszta pirosban játszik.

 


A KÉT CSAPAT KEZDŐ ÖSSZEÁLLÍTÁSA:

Academica Clinceni:Valceanu – Matei, Patriche, Humanes, Dobrescu – Albu, Ventura, Sut – Achim, Vojtus, Ion.Edző:Ilie Poenaru.A kispadon:Ureche (kapus), Buziuc, Markovic, Kontoes, Bejan, Merloi, Cebotaru, Susu, Ilie.

Sepsi OSK:Niczuly – Buhenna, Tincu, Celea – Csiszér, Vasvari, Kovács, Stefan – Fülöp L., Safranko, Stefanescu.Megbízott edző:Ilyés Róbert.A kispadon:Fejér (kapus), Dimitrov, Fülöp I., Achahbar, Popescu, Karanovics, Deaconu, Diaz, Dragomir.

Játékvezető:Iulian Calin

Szeretettel köszöntjük kedves olvasóinkat! Hamarosan kezdődik az Academica Clinceni–Sepsi OSK mérkőzés a román Liga 1 alsóházi rájátszásának 7. fordulójában.Tartsanak velünk!

ELŐZMÉNYEKA román élvonal aktuális térképének legkisebb településén lép pályára szerdán a Sepsi: az Academica Clinceni egy Bukarest melletti, 6800 lakosú község csapata, amely a vártnál lényegesen jobban teljesít a Liga 1-ben. A sokáig sereghajtó újonc a rájátszásban a legutóbbi három meccsét egyaránt 1–0-ra nyerte meg, és csupán egy ponttal van lemaradva a döntetlenhalmozó szentgyörgyiektől.A székelyföldi csapatot irányító Leo Grozavu a Poli Iasi elleni kupameccsen kapott piros lapja miatt most sem ülhet a kispadon, ám ez kevésbé zavarja, mint a csapatát sújtó sorozatos játékvezetői tévedések. „Az előző három mérkőzés mindegyikén volt ilyen, nehéz így higgadtnak maradni a pálya szélén. Megérezzük, hogy nálunk videobíró és gólvonal-technológia sincs” – mondta a Sepsi trénere.

A Clinceni ellen nem számíthat a Viitorul ellen kiállított Nicolae Carnatra, a bolgár Sztefan Velev kedden lejárt szerződését pedig nem hosszabbította meg a klub, a középpályás két év és 61 mérkőzés után távozik a csapattól.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik