Liga 1: a második fordulóban is 0–0-t játszott a Sepsi

BOROS MIKLÓSBOROS MIKLÓS
Vágólapra másolva!
2019.07.22. 22:46
null
A Sepsi OSK az FCSB-vel is döntetlent játszott (Fotó: Facebook/osksepsi)
Második mérkőzésén is gól nélküli döntetlent játszott a Sepsi OSK a román élvonalban, ám ezúttal a bukaresti topcsapat FCSB ellen, hazai pályán.

 

Az első húsz percben a Sepsi játékterve működött, a bukaresti védők mögé belőtt labdákat befutó Yasin Hamed és Nicolae Carnat azonban elizgulta a remek helyzeteket, és egyikük sem találta el a kaput. A labdát többet birtokló FCSB válaszai szögletek után jöttek: a pálya sarkáról is kapura csavaró Florin Tanase mellé, Denis Man fejjel fölé küldte a labdát. Ioan Hora az ötösről szintén fölé durrantott a vendégek első kipasszolt helyzetét, a tökéletes lehetőséget pedig Ionut Vana hagyta ki, aki 12 méterről a jobb kapufát találta telibe a 34. percben. A Sepsi válasza azonnal jött: Carnat a bal szélen lefutotta a teljes védelmet, de másodszor is mellé lőtt, amikor csak Cristian Balgradean kapussal állt szemben. A nagy helyzetek ellenére az első védés csak a 42. percben jött el, amikor Tanase lapos lövését hárította Niczuly Roland.

A második félidőt az FCSB uralta, a csereként beálló Florinel Coman szabadrúgását Niczuly védte, Tanasét és Horát pedig a kaputól alig néhány méterre blokkolta a becsúszó Razvan Tincu. A hazai kontrák után kétszer is büntetőt reklamáltak a szentgyörgyi játékosok, ám sem Ovidiu Popescu lökésénél Dylan Floresszel szemben, sem a három védő között botladozó Marko Szimonovszki esetében nem látott szabálytalanságot Iulian Calin játékvezető. A ráadásperceket már saját tizenhatosában bekkelte ki a Sepsi, Iulian Cristea erőtlen és pontatlan lövése volt a meccs utolsó helyzete.

Az FCSB pontvesztésével csak két csapat maradt százszázalékos a második forduló után: a Viitorul és a Honvéd Európa-liga-ellenfele, az Universitatea Craiova.

Liga 1
2. forduló

Sepsi OSK–FCSB 0–0

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik