Liga 1: a dobogós otthonából csent pontot a Sepsi

BOROS MIKLÓSBOROS MIKLÓS
Vágólapra másolva!
2018.11.09. 22:11
null
Értékes pontot szerzett a Sepsi Craiovában (Fotó: Universitatea Craiova, Facebook)
A Sepsi OSK idegenben 1–1-es döntetlent ért el a román élvonal 3. helyén álló Universitatea Craiova otthonában.

Idegenben sokkal jobban megy a Sepsi OSK-nak a román élvonalban, a legutóbbi járom hazai meccsét elbukó székelyföldi csapat péntek este zsinórban ötödször szerzett pontot vendégként.

Mindkét oldalon meghatározó játékosok maradtak ki a kezdő tizenegyből. A hazaiaknál az eddigi nyolc meccsén nyolc gólt szerző boszniai támadó, Elvir Koljic és a román válogatott szárnyvédő, Nicusor Bancu, a Sepsinél pedig a sárga lapjai miatt eltiltott csapatkapitány, Ousmane Viera, valamint az előző fordulóban sorsdöntő hibákat elkövető Niczuly Roland kapus. A szentgyörgyiek edzője, Eugen Neagoe három U21-es futballistát is pályára küldött, közülük a Balmazújvárostól érkező Adrian Rus először kezdett a román első osztályban.

Az első félidő nagy részében a szentgyörgyi térfélen zajlott a játék, ám a Craiova fölénye csak labdabirtoklásban mutatkozott meg, helyzetekben nem. A hazaiak egyetlen igazi gólszerzési lehetősége a 28. percben jött el, amikor Mateiu lerántása miatt büntetőhöz jutottak, de Fedele jobbra helyezett, félmagasan lőtt labdáját szögletre ütötte az idén eddig csak kupameccseken védő Fejér Béla kapus.

Az Universitateának ez már a negyedik kihagyott tizenegyese volt a szezonban, tíz kísérletből – mindkét statisztikában listavezető a craiovai együttes. A hazaiakhoz hasonlóan a Sepsi is csupán egyszer lőtt kapura ebben a játékrészben, abból azonban gól lett: Florin Stefan tört be balról a tizenhatosra, keresztbe lőtt a kapu előtt, a túloldalon érkező Alekszandr Karnickij pedig az ötös sarkáról, kapásból a rövid sarokba vágta a labdát.

A második félidő szentgyörgyi lövésekkel indult, de Rus és Vasvari is pontatlan volt, míg a Craiova mindenáron újabb 11-est szeretett volna kiharcolni. Ennek a Liga 1 góllövőlistáját 10 találattal vezető Alexandru Mitrita látta kárát, aki négy perc alatt két sárgát is kiérdemelt műesésért, így az 57. perctől tíz emberrel folytatták a házigazdák.

Ennek ellenére támadásban maradtak, ám a nagy helyzetek ismét a vendégek megugrásaiból jöttek: Stefan, majd Velev is egyedül mehetett kapura. Utóbbi már Pigliacelli kapust is átemelte, de Mateiu beérte és szerelte, és az ebből indult kontrából egyenlített a a Craiova: Barbut középre tett labdáját Burlacu lőtte a jobb alsó sarokba.

A végjátékban Rus, majd Nouvier közeli lövéseit is védte Pigliacelli, a ráadás utolsó percében pedig hiába pattant Rusról a craiovai hálóba a labda, Radu Petrescu játékvezető a kapus akadályozása miatt nem ítélt gólt. Ekkor már kettős emberelőnyben voltak a szentgyörgyiek, egy perccel korábban Martic kapta meg a második sárga lapját.

Liga 1, 15. forduló:
Universitatea Craiova–Sepsi OSK 1–1
(Burlacu 83., ill. Karnickij 36.)
Az élmezőny: 1. CFR 29, 2. FCSB 27, 3. Craiova 26, ...7. Sepsi OSK 20

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik