A River játékosai régen örültek már ennyire 1–0-s vereségnek a La Bombonerában (Fotó: AFP)

 

A tavalyi döntő után idén már a legjobb négy között keresztezte egymást a River és a Boca útja a dél-amerikai Bajnokok Ligájaként is emlegetett Libertadores-kupában. Az elődöntő első meccsét három héttel ezelőtt a River hazai környezetben 2–0-ra megnyerte, így abban a tudatban utazhatott legnagyobb riválisa otthonába, a La Bombonerába, hogy egy egygólos vereség is belefér számára a továbbjutáshoz.

A visszavágó negyedórás késéssel kezdődhetett csak el, mert a Boca-szurkolók teledobálták papírlapokkal a pályát, és időbe telt a játéktér megtisztítása.

 

Az 50 ezer néző előtt lejátszott mérkőzésen a Boca próbálkozott többet, de csak egyszer, a 80. percben a 19 éves Jan Carlos Hurtado révén tudta bevenni a River kapuját, így a „milliomosok” történetük során először jutottak be egymást követő két évben is a legrangosabb dél-amerikai kupasorozat fináléjába, és az FC Barcelonával is szóba hozott Marcelo Gallardo irányítása alatt sorozatban negyedszer múlták felül a Bocát a Libertadores-kupa egyenes kieséses szakaszában.

A MECCS EGYETLEN GÓLJA

A másik ágon a Gremio és a Flamengo párharcának első meccse 1–1-es döntetlennel zárult, a visszavágóra magyar idő szerint csütörtök hajnalban kerül sor.

A döntőt november 23-án a chilei Santiagóban rendezik.