A Libertadores-kupa döntőjében először találkozott a futballtörténelemben a River Plate és ősi riválisa, a Boca Juniors, nem csoda, hogy ezt a szuperklasszikust minden argentin futballszurkoló látni akarta élőben.

A finálé visszavágóját megelőző balhé miatt a meccset azonban áthelyezték Európába, nevezetesen Madridba, ám a drukkereket ez sem állította meg.

A Boca és a River szurkolói csoportjának  tagjai azonban a spanyol sajtónak elárulták, ezért sokan többet fizettek az átlagos jegyárnál…

Nagy árat fizettek azért sokan, hogy ott lehessenek a meccsen (Fotó: AFP)

„Voltak olyanok, akik felajánlották az autójukat, csak hogy eljöhessenek velünk a meccsre. Rengeteg sztorit hallottunk, mikor a szurkolók felmondtak, csak azért, hogy eljöhessenek Madridba, mások a teljes vagyonukat elköltötték, de olyanok is voltak, akik emiatt a meccs miatt adták be a válópert…” – mondta Nicolas Mattera, a Boca Juniors szurkolói csoportjának tagja a Marcának.

A beszámolók szerint a leggyakoribb problémát az jelentette, hogy a munkaadók nem engedélyezték, hogy egy futballmeccs miatt vegyen ki valaki szabadnapot, így a Libertadores-kupa döntője miatt több ezren elveszítették állásukat, és mire hazaérnek Argentínába, már munkanélküliek lesznek.