A finálé első mérkőzését több mint két hete rendezték Buenos Airesben, akkor 2–2-es döntetlen született, a visszavágót azonban többször el kellett halasztani. A második felvonás előtt a vendég Boca-futballisták közül többen is megsérültek azt követően, hogy a rivális drukkerei betörték buszuk ablakait, ráadásul a közbelépő rendőrök könnygázt vetettek be, amelynek belégzését követően több játékos is rosszul lett. Többek között a Boca csapatkapitánya, Pablo Pérez is kórházba került, akinek a karja és a szeme sérült meg. 

Ezt követően több lehetőség is felvetődött: Paraguay, Brazília, az Egyesült Államok és Olaszország is felajánlotta, hogy otthont ad a Superclásico visszavágójának. A végül Madridban sorra kerülő meccset argentin idő szerint délután fél ötkor, közép-európai idő szerint 20.30 órakor rendezik.

A Libertadores-kupa győztese részt vesz a négy nappal később, december 12-én kezdődő klubvilágbajnokságon az Egyesült Arab Emírségekben. Dél-Amerika bajnoka december 18-án lép először pályára.