Libertadores-kupa: a Gremio 22 év után ismét a trónon

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.11.30. 07:36
null
A Gremio nyerte 2017-ben a Libertadores-kupát (Fotó: AFP)
A Gremio idegenben 2–1-re megverte a Lanúst a Libertadores-kupa döntőjének visszavágóján, így kettős győzelemmel, 3–1-es összesítéssel elhódította az első számú dél-amerikai labdarúgókupát. A brazil klub 1983 és 1995 után harmadszor ünnepelhetett.

A Gremio 1–0-s sikerével záruló első mérkőzés után az argentínai visszavágón is a brazilok szerezték meg a vezetést Fernandinho találatával, majd a szünet előtt az olimpiai bajnok Luan duplázta meg az előnyt. A Lanús az utolsó húsz percbe lépve a Libertadores-kupa gólkirálya, az idei kiírásban kilenc találatig jutó José Sand tizenegyesével szépített, de ennél többre már emberelőnyben sem futotta az erejéből.

A Gremio 22 év után nyerte meg ismét a dél-amerikai Bajnokok Ligájának beillő kupát. A sorozat legértékesebb játékosának Luant választották meg.

A Libertadores-kupa döntőjének lejátszásával teljessé vált a decemberi klubvilágbajnokság mezőnye. A résztvevők: Real Madrid (spanyol, Bajnokok Ligája-győztes), Gremio (brazil, Libertadores-kupa-győztes), Urawa Red Diamonds (japán, ázsiai Bajnokok Ligája-győztes), Vidad Casablanca (marokkói, afrikai Bajnokok Ligája-győztes), Pachuca (mexikói, CONCACAF BL-győztes), Auckland City (új-zélandi, óceániai Bajnokok Ligája győztese), al-Dzsazira (arab emírségekbeli, a házigazda ország bajnoka)

A MÉRKŐZÉS ÖSSZEFOGLALÓJA

A TRÓFEAÁTADÓ

LIBERTADORES-KUPA
DÖNTŐ, VISSZAVÁGÓ
Lanús (argentin)–Gremio (brazil) 1–2
(J. Sand 72. – 11-esből, ill. Fernandinho 27., Luan 42.)
A Gremio kettős győzelemmel, 3–1-es összesítéssel megnyerte a Libertadores-kupát.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik