Libertadores-kupa: a Chape tragédiáján gúnyolódó szurkolók miatt bűnhődnek

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2018.02.14. 09:43
null
A pályán a Nacional bizonyult jobbnak, ám szurkolói miatt szégyellheti magát a klub (fotó: AFP)
Az uruguayi Nacional labdarúgócsapata zárt kapuk mögött kénytelen megrendezni következő három hazai Libertadores-kupa-mérkőzését, miután néhány szurkolója a brazil Chapecoense együttesének tragédián gúnyolódott.

 

A dél-amerikai szövetség (CONMEBOL) tájékoztatása szerint az uruguayi klubnak 80 ezer dolláros (20 millió forint) büntetést is kell fizetnie.

A két együttes a Libertadores-kupa selejtezőjének második fordulójában találkozott egymással. A Nacional előbb vendégként, majd házigazdaként is 1–0-ra nyert a Chapecoensével szemben. A párharc első, idegenbeli felvonásán néhány uruguayi szurkoló a kezével a repülőgép zuhanását utánozta, amelyhez nyomatékként még hangot is adott.

A brazil csapatot szállító repülőgép 2016 novemberében zuhant le Kolumbiában. Az összesen 71 áldozattal járó szerencsétlenségben a Chapecoense 19 játékosa hunyt el.

A brazil klub az esetet követően arra kérte a CONMEBOL-t, hogy zárja ki a sorozatból a Nacionalt. Erre nem került sor, de a szervezet figyelmeztette az uruguayi együttest, hogy még súlyosabb büntetésre számíthat, amennyiben megismétlődik az eset.

A Nacional bocsánatot kért a történtek miatt a brazil csapattól, és gúnyolódó szurkolói közül kettőt már azonosított és azonnal kitiltott.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik