Lengyel Kupa: Nikolicsék nyerték meg a magyaros döntőt

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.05.02. 18:31
null
Nikolics Nemanja (balra) éremgyűjteménye Lengyel Kupa-arannyal bővült
A Nikolics Nemanjával felálló Legia Warszawa labdarúgócsapata 1–0-ra nyert a Lech Poznan ellen a Lengyel Kupa döntőjében, ezzel megvédte címét.

Tavaly is ez a két csapat játszotta a finálét, szintén a varsói Nemzeti Stadionban. A végeredmény is hasonló volt, csak egy évvel ezelőtt 2–1-re, az idén 1–0-ra nyert a Legia. A mindent eldöntő gólt a svájci Aleksandar Prijovic lőtte a 69. percben.

A fővárosi csapatban most Nikolics Nemanja kezdőként 83 percet játszott. A Lech Poznanban Kádár Tamás végig a pályán volt, Lovrencsics Gergő kezdett, és a 92. percben cserélték le.

A Legia 18. alkalommal nyerte meg a Lengyel Kupát, a legutóbbi hat évben ötször hódította el a trófeát. Az ötszörös győztes Lechnek ez volt a negyedik elbukott fináléja, érdekesség, hogy minden alkalommal a Legiával szemben veszítette el a döntőt.

Az idei finálét 48 563 néző látta a helyszínen. A Legia ultrái élőképekkel és nem kevés tűzijátékkal készültek, aminek hatalmas, fekete füstfelhő lett az eredménye.


LABDARÚGÁS, LENGYEL KUPA
DÖNTŐ
Lech Poznan–Legia Warszawa 0–1
(Prijovic 69.)



A Walesi Kupát a TNS nyerte meg, a döntőben 2–0-ra legyőzve az Airbus UK Broughtont. A The New Saints – amelyet tavaly a Videoton hosszabbítás után búcsúztatott a BL második selejtezőkörében – sorozatban harmadszor hódította el hazája kupáját, összesen már hatodszor.

WALESI KUPA
DÖNTŐ
TNS–Airbus UK Broughton 2–0

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik