Labdarúgás: Több ezer játékos van kiszolgáltatva klubjának – Dani Alves

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.04.05. 14:07
A Juventus brazil válogatott védője, Dani Alves a FIFPro kampánya keretein belül csatlakozott Luka Modrichoz és Didier Drogbához, hogy szavukkal felhívják a figyelmet a labdarúgókat sújtó különféle anomáliákra.

„Több ezer labdarúgó van kiszolgáltatva klubjának. Megengedhetetlen, hogy az elitszint alatt futballozó játékosok közül sokan szenvednek a rossz orvosi ellátás, a megfélemlítés és a ki nem fizetett bérek miatt” – idézi a háromszoros BL-győztes és hatszoros spanyol bajnokDani Alvest a hlsz.hu.Dani Alvest a hlsz.hu.

A FIFPro 2016-os Foglalkoztatási Jelentése szerint Brazíliában a labdarúgók 52 százaléka nem kapja meg időben a fizetését, míg a világon 41 százalék ugyanez az érték. Alves szerint szükséges volna, hogya sportág mecénásai, a klubtulajdonosok nea futballisták jogait csorbítsák meg a profit érdekében, hanem tekintsék befektetésnek a szerepvállalásukat.

„Minél jobb feltételeket teremtünk a labdarúgás hátországában tevékenykedőknek, az alacsonyabb szinten futballozóknak, annál jobb lesz a végtermék is, vagyis az elit futball” – érvelt a brazil.

Dani Alves mellett Luka Modric Kelet-Európában, míg Didier Drogba szülőhazájában, Elefántcsontparton segíti a nemzetközi játékosszervezet munkáját.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik