Labdarúgás: Neymarék bizalmát nagyon nehéz volt elnyerni – Lőw Zsolt

Vágólapra másolva!
2019.06.23. 21:46
A PMSC Öregfiúk Egyesület szombaton emléknapot tartott a pécsi klubhoz ezer szállal kötődő, a 2017 decemberében elhunyt idősebb Dárdai Pál tiszteletére. A gálamérkőzésen pályára lépett a PSG labdarúgócsapatának másodedzője, Lőw Zsolt is, vele beszélgetett az NSO Tv.





A tavaly nyáron az RB Leipzig szakmai stábját a párizsi hívó szóra elhagyó edző nincs könnyű idény után. A PSG-nél többek között azt is megtapasztalhatta, mit jelent topcsapat élén szerepet vállalni és állandóan reflektorfényben lenni,valamint milyen világsztárokkal együtt dolgozni. Mégis nyugodtabban kezdte meg a nyári szabadságát, mint egy évvel ezelőtt.

Az a nyár sokkal akciódúsabb volt, hiszen sokáig nem dőlt el, hol folytatom a pályafutásomat, a PSG-nél már két hete tartott a felkészülés, amikor csatlakoztam a csapathoz. Most sokkal könnyebb a helyzet, a szabadságról egy ismert környezetbe érkezünk vissza, megvan a házunk, a gyerekeknek az iskola, az óvoda. Szuper jó környezetben élünk”– mondtaa már a következő idényre is élő szerződéssel bíró Lőw,aki arról is beszélt az NSO Tv-nek, hogy Thomas Tuchel vezetőedzőnek és a szakmai stábnak nem volt egyszerű Neymar és a többi világsztár bizalmát elnyerni.

„Nagyon nehezen fogadtak a bizalmunkba minket, de sikerült ezt elérnünk. Két-három hónap kellett, mire megértették, hogy mit szeretnénk, és elfogadták azt, amilyen emberek vagyunk, milyen célokat akarunk elérni, illetve milyen munkamorált és filozófiát szeretnénk kialakítani a klubnál. Beálltak mögénk, jól dolgoztunk, de a sorozatos sérüléshullám és a Bajnokok Ligájából való kiesés megpecsételte a szezonunkat.”

A PSG 40 éves másodedzője arról is beszél videónkban, hogy a párizsi klubbal szóba hozott két holland játékost, Frenkie de Jongot és Matthijs de Ligtet – előbbi az FC Barcelonánál folytatja, utóbbit több klubbal is hírbe hozták, az olasz sajtó most éppen a Juventust tartja a befutónak is szerették volna átigazolni, és nagyon sajnálják, hogy a vezetőség nem tudta őket meggyőzni arról, hogy náluk van a legjobb helyük.

Emellett természetesen idősebb Dárdai Pálról is felidéz néhány emléket, valamint a magyar válogatott Eb-selejtezős szereplése is szóba kerül.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik