Labdarúgás: máris megtalálták Héctor Cúper utódját

Vágólapra másolva!
2019.09.24. 14:47
Vagyim Abramovot nevezte ki szövetségi kapitánynak az elbocsátott Héctor Cúper utódjául az Üzbég Labdarúgó-szövetség.

A 63 éves Cúper – aki 2000-ben és 2001-ben a Bajnokok Ligája döntőjébe vezette a Valenciát – az egyiptomi válogatottal csoportkörös volt a tavalyi, oroszországi világbajnokságon, ahol három vereséggel végezett csapatával, majd távozott. Az argentin tréner nem sokáig maradt csapat nélkül: a vb után egy hónappal üzbég kapitánynak nevezték ki, és abban bíztak, hogy a tavalyi U23-as kontinensbajnokságon aranyérmes csapatra építve kijuttatja a nagyválogatottat a 2022-es, katari vb-re.

Ehhez képest az ázsiai selejtezőkben a gárda vereséggel kezdett – meglepetésre Palesztina vendégeként maradt alul 2–0-ra –, Cúpernek pedig mennie kellett.

Örökét az 57 éves, örmény-orosz származású, baki születésű Abramov vette át, aki 2010 és 2012 között már irányította Üzbegisztánt. Az együttes – történetének csúcspontjaként – elődöntős volt a 2011-es Ázsia-bajnokságon.

Az ázsiai vb-selejtező második körében Üzbegisztán október 10-én Jement fogadja, majd öt nappal később Szingapúrba látogat. A D-csoport ötödik tagja Szaúd-Arábia. Ázsiában a második kör nyolc csoportjából a győztesek, valamint a négy legjobb második jut tovább. A rendező Kataron kívül a kontinensről négy csapat juthat ki a vb-re, további egy az interkontinentális pótselejtezőről szerezhet kvalifikációt.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik