Labdarúgás: Madridban is felfigyeltek a Topolyára

S. Á.S. Á.
Vágólapra másolva!
2019.09.30. 08:04
null
A Marca is felfigyelt a Topolyára
A Marca is felfigyelt a Topolya menetelésére, a madridi sportlap hosszabb cikket szentelt a szerb bajnokság meglepetéscsapatának, amelyet csak Szerbia kis Magyarországaként említ.  

A nemzetközi sportsajtó is felfigyelt a Topolya álomszerű menetelésére. Az egyik legismertebb sportlap, a madridi Marca internetes oldala hosszabb cikket szentelt a szerb bajnokságot tíz forduló után veretlenül vezető csapatnak. A lap kiemeli, hogy az Obilic 1998-as sikere óta mindig vagy a Crvena zvezda vagy a Partizan nyerte meg a bajnokságot, ezért is óriási szenzáció, hogy az újonc, az élvonalba története során először feljutó vajdasági együttes vezeti a bajnokságot, megelőzve a fentebb említett két topklubot.

A klub rövid történelmi áttekintésében megemlíti, hogy Topolya körülbelül harminc kilométerre fekszik a magyar határtól, és túlnyomórészt magyarok lakják, éppen ezért a Marca nemes egyszerűséggel la „pequeña Hungría de Serbia”-ként, vagyis Szerbia kis Magyarországaként említi a várost és a klubot.

A Marca kiemeli, és már a címben is hangsúlyozza, hogy a klub feljutásában és sikerében hatalmas szerepe van a magyar kormánynak, kiváltképp Orbán Viktor miniszterelnöknek, aki 2010 óta nagy hangsúlyt fektet a külhoni magyarok támogatására. Megemlíti, hogy a Magyar Labdarúgó-szövetség (MLSZ ) több mint kilencmillió euróval támogatta a klubot, amely ennek köszönhetően 2018-ban megnyithatta Szerbia egyik legkorszerűbb labdarúgó-akadémiáját.

Végül hozzáteszi, hogy korábban több ismert futballista, mások mellett az 57-szeres szerb válogatott, a Valenciával Király-kupát nyerő Nikola Zsigics, valamint Dusan Tadics, az Ajax csatára is Topolyán nevelkedett.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik