Labdarúgás: kirúgták a szlovák válogatott szövetségi kapitányát

V. J.V. J.
Vágólapra másolva!
2020.10.16. 17:36
null
Hiába van az Eb kapujában Pavel Hapal csapata, a Nemzetek Ligájában nyújtott teljesítmény nem nyűgözte le a szövetséget (Fotó: AFP)
A Szlovák Labdarúgó-szövetség (SFZ) hivatalos honlapján bejelentette: menesztették Pavel Hapalt, a válogatott szövetségi kapitányát.

 

Pavel Hapalt két évvel ezelőtt nevezték ki, azóta 17 mérkőzésen irányította a szlovák válogatottat, igen vegyes mérleggel: hét győzelmet szerzett, három döntetlent ért el, és hét vereséget szenvedett el csapata.

Az edzőváltásra annak ellenére kerül sor, hogy Szlovákia még versenyben van az Eb-részvételért: a pótselejtező elődöntőjében hazai pályán 0–0-s döntetlent követően tizenegyesekkel 4–2-re megverte Írországot. November 12-én Belfastban kell legyőznie Észak-Írországot a kontinenstornára való kijutásért.

A szlovák csapat elmúlt két mérkőzése nem sikerült jól: a Nemzetek Ligájában Skóciától idegenben 1–0-ra kapott ki, ezt követően hazai pályán hiába vezetett már két góllal Izrael ellen, 3–2-re elbukta a találkozót. UtóbbinHapal nem vehetett részt, mivel koronavírusban megbetegedett.

A Szlovák Labdarúgó-szövetség (SFZ) közleményében a váltást az elmúlt meccsek rossz eredményével indokolta. „Az SFZ a Nemzetek Ligája-mérkőzések eredményét és a csapat teljesítményét elégtelennek tartja, ami nem felelt meg a közönség jogos elvárásainak” – írták.

A szövetség kedden már be is mutatja az új kapitányt.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik