Labdarúgás: 2. a sanghaji magyar csapat a V4-tornán

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2019.05.26. 16:52
null
Szlovákia főkonzulja is együtt örült a magyar csapattal az ezüstéremnek (Fotó: Magyarország Sanghaji Konzulátusa)
A sanghaji magyarok csapata lett a legjobb visegrádi és egyben külföldi együttes a szombaton megrendezett II. V4 futballtornán Sanghajban.

 

A Magyarország Sanghaji Főkonzulátusa által szervezett sanghaji magyar csapat – melynek tagja volt Bolla Szilárd főkonzul és meghívott vendégként Vég Bence, a Puskás Akadémia korábbi tanulója – ezüstérmet szerzett a V4-es csoport soros elnöki tisztét betöltő Szlovákia helyi képviselete szervezésében megrendezett kispályás futballtornán. A magyar együttes csoportelsőként jutott tovább, majd egészen a döntőig menetelt, ahol a kínai Shanghai Daily újság gárdája végül nagy küzdelemben győzte le. A 8 csapatos tornán diplomaták és üzletemberek, helyi és nemzetközi cégek képviselői jöttek össze, a II. V4 futballtorna a 2018-ban Magyarország képviselete által hagyományteremtő céllal szervezett nagyszabású esemény idei folytatása volt.

A szlovákok múlt szombati eseménye a bizonyítéka annak, hogy a sanghaji magyar hagyományteremtés sikeres sportdiplomáciai kezdeményezés volt, aminek egyik központi eleme a 2018 áprilisában Ázsiában akkor először kiállított Puskás-díj eredeti trófeája volt.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik