Labdarúgás: Élveztem a Vidi elleni két meccset – Fabregas

Vágólapra másolva!
2019.05.27. 09:08
null
A világ- és Európa-bajnok középpályás (balra) a tavasszal már a Monacót erősítette (Fotó: Imago Images - Panoramic)
A Formula–1-es Monacói Nagydíjon válaszolt a Nemzeti Sport kérdéseire a hercegségben futballozó klasszis, Cesc Fabregas, aki a Mol Vidi elleni mérkőzésekre is kitért, amelyeket még a Chelsea színeiben vívott tavaly az Európa-ligában.

 

– Milyen az élete Monacóban?
– Nagyon elégedett vagyok – mondta a Nemzeti Sportnak Cesc Fabregas, a 32 esztendős világbajnok, kétszeres Európa-bajnok spanyol klasszis, aki a télen a Chelsea-től igazolt a Monacóhoz. – Az volt a célunk a csapattal, hogy bent maradjunk az első osztályban, sikerült, a következő idényre pedig remélhetőleg megerősödik a keret, és előrébb lépünk. Fantasztikus az élet a hercegségben, a feleségem és a gyerekeim is szeretnek itt lakni – nekem ez a legfontosabb.

Cesc Fabregas
Született: 1987. május 4., Arenys de Mar (Spanyolország)
Állampolgársága: spanyol
Spanyol válogatottság/gól (2006–): 110/15
Klubjai profiként: Arsenal (2003–2011), Barcelona (2011–2014), Chelsea (2014–2019), Monaco (2019–)
Legnagyobb sikerei: világbajnok (2010), 2x Európa-bajnok (2008, 2012), klubvilágbajnok (2011), európai Szuperkupa-győztes (2011), spanyol bajnok (2013), 2x angol bajnok (2015, 2017), 2x FA-kupa-győztes (2005, 2018), Spanyol Kupa-győztes (2013), angol Ligakupa-győztes (2015), angol Szuperkupa-győztes (2004), 2x spanyol Szuperkupa-győztes (2011, 2013)

– Tavaly kétszer is pályára lépett a Mol Vidi ellen az Európa-ligában. Hogyan vélekedik a magyar csapatról?
– Nem volt könnyű ellene játszani. Jó erőnlét és lelkesedés jellemzi, támadni akart, játékosaiban nem volt félelem – ezek a tulajdonságok mindig veszélyessé tesznek egy csapatot. Élveztem a két meccset ellenük.

– Van esetleg olyan játékos, aki mélyebb benyomást tett önre?
– Őszintén szólva nem emlékszem ilyenre. Háromnaponta játszunk különböző ellenfelek ellen, rengeteg csapat és játékos jön szembe, szóval egyenként nem mindig emlékszem rájuk, de az megmaradt, hogy nem voltak könnyű meccsek.

– Mit tud még a magyar labdarúgásról?
– Erre nehezen tudok válaszolni, mert nem követem. Azt viszont tudom, hogy a válogatottjuk versenyképes, amely ellen nehéz játszani, és amelyet nehéz megtörni.

Cesc Fabregas készséggel válaszolt munkatársunk kérdéseire
Cesc Fabregas készséggel válaszolt munkatársunk kérdéseire


– Fantasztikus pályafutása során melyik sikerét tartja a legkiemelkedőbbnek?

– A világbajnoki címet. Azt hiszem, a labdarúgásban ez a csúcs, amiről egy játékos álmodhat. Vébétrófeát szerezni hazád válogatottjával – ezt semmi sem múlhatja felül.

– És melyek voltak karrierje legnehezebb pillanatai?
– Minden egyes vereség rossz pillanatnak számít – még az edzéseken az egymás elleni játék során is. Viszont ezek a pillanatok segítenek abban, hogy még jobb teljesítményre törekedjek a jövőben, és még többet akarjak.

– Hogyan értékeli, hogy a Bajnokok Ligájában és az Európa-ligában is angol házidöntő lesz?
– Nagyszerű ez az angol futballnak, de ez már benne volt a levegőben egy ideje. Folyamatosan javul minden klub, abban a bajnokságban van a legtöbb pénz, amit ügyesen fektetnek be topjátékosok alkalmazásába.

– A Premier League a világ legerősebb bajnoksága?
– Az biztos, hogy ott a legkiélezettebb a versengés.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik