Labdarúgás: CR jobb csapatjátékos, mint Messi – Kempes

Vágólapra másolva!
2019.05.28. 13:37
null
Kempes szerint Cristiano Ronaldo többet tesz csapatáért, mint Lionel Messi (Fotó: AFP)
Mario Kempes, az 1978-ban világbajnok argentin futball-legenda szerint Cristiano Ronaldo és Lionel Messi közül a portugál klasszis az, aki jobban küzd csapatáért, míg az argentin támadó játéka sokszor öncélú.

 

Kempes a Diario As-nek hasonlította össze Cristiano Ronaldót és Lionel Messit. A korábbi argentin válogatott csatár elárulta, hogy honfitársa csodálatos dolgokra képes a pályán, olykor azonban önzőbbnek tűnhet, mint CR.

„Messi maga a Barca! Amikor a pályán van, mindig készen kell állniuk a védőknek, mert sohasem tudhatják, mikor kapcsol rá igazán. Ez viszont már meg sem lep, hiszen többször láthattuk, hogy egyedül is képes varázslatos dolgokat művelni a pályán, még úgy is, hogy a gyorsasága megkopott az évek során. Korábban jobb csapatjátékos volt, manapság már öncélúbban futballozik” – fejtette ki véleményét Mario Kempes.

Kempes elmondta azt is, hogy CR sokkal inkább vezére tud lenni csapatának, mint örök riválisa, Messi, mégis honfitársát választaná kettejük közül.

„Ronaldo teljesen más típusú játékos, ő az adott csapatáért él és hal. Ám ha megkérdezik tőlem, kivel játszanék szívesebben, Messit mondanám, mivel elképesztő dolgokra képes önmagában is” – tette hozzá a Valencia korábbi ikonja.

Lionel Messi 36 spanyol bajnoki találatával elnyerte az európai Aranycipőt, míg Cristiano Ronaldo első Serie A-s idényében a negyedik helyen zárt az olasz góllövőlistán, 21 góllal.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik