Labdarúgás: az ő értékük nőtt a legtöbbet 2016-ban

Vágólapra másolva!
2016.12.27. 21:44
null
Bellerín (jobbra) értéke egy év alatt megnégyszereződött (Fotó: AFP)
A mértékadó transfermarkt.de összeállította azt a csapatot, amely tagjainak becsült piaci értéke a legtöbbet nőtt 2016-ban. A tizenegy játékos közül csupán négyen nem váltottak csapatot a nyári átigazolási szezonban.

 

A kapuban: Jan Oblak (Atlético Madrid)

A 23 éves kapus remek idényen van túl. Alapember az Atlético Madridban, az évben BL-döntőt játszhatott. Trófeát ugyan nem sikerült idén nyernie, ám teljesítményével kiérdemelte, hogy értéke 15 millió euróval nőjön. Eddig 93 alkalommal védte a „matracosok” kapuját, és 54-szer nem kapott gólt ezeken a találkozókon.

A védelemben: Héctor Bellerín (Arsenal), Eric Bailly (Manchester United), Kaliodu Koulibaly (Napoli), Raphaël Guerreiro (Dortmund)

Bellerín, az Arsenal 21 éves spanyol játékosa alapember a védelemben. Fiatal kora ellenére Arsene Wenger bizalma töretlen iránta, nem véletlenül hosszabbították meg a szerződését novemberben. Egy év leforgása alatt az értéke megnégyszereződött, immáron 20 milliót ér.

Baillyt 38 millió euróért szerződtette nyáron a Manchester United a Villarrealtól. A 22 éves elefántcsontparti védő alapember José Mourinho csapatában, habár az ősz második felében sérülés miatt kevesebb játéklehetőséghez jutott. Értéke 19 millióval nőtt az idén.

Koulibaly értéke folyamatosan növekedett, amióta leigazolta a Napoli a Genktől 2014-ben, ám az áttörést a 2016-os év hozta meg számára. Folyamatosan jól teljesít, kirobbanthatatlan a nápolyi gárda védelmének közepéből. Az esztendőben 16 millió euróval nőtt az értéke.

Guerreiro, a Dortmund fiatal portugál védője is tagja volt az Eb-győztes csapatnak. A 23 éves játékosért 12 millió eurót fizetett a nyáron a német csapat a Lorient-nak. Előnye, hogy több poszton bevethető, a Bundesligában játszott már szélsőt, védekező középpályást és balhátvédet is. Az ősz második felében sérülés miatt nem lépett pályára, de így is 10 millió euróval nőtt a piaci értéke 2016-ban.

A középpályán: N'Golo Kanté (Chelsea), Paul Pogba (Manchester United), Renato Sanches (Bayern München)

Kanté, a Leicester álommeséjének egyik főszereplője engedett a csábításnak, és nyáron a Chelsea-be szerződött. A londoniak 36 milliót csengettek ki érte. 2016-ban 25 évesen debütált a francia válogatottban, az Eb-döntőben nem lépett pályára. Igazi sikersztori az övé, nemhiába nőtt 23 millióval az értéke.

Pogba nyáron hagyta ott a Juventust a Manchester United kedvéért. Olaszországban parádésan teljesített tavasszal, és az Eb-n is jól szerepelt. A „vörös ördögök” óriási összeget, rekordot jelentő 105 millió eurót fizettek érte, ám a stabil jó teljesítményével még adós. Az ő árfolyama 25 millióval nőtt a naptári évben.

Renato Sanches kapta meg ebben az évben a Tuttosport által alapított Golden Boy díjat, amely Európa legjobb 21 évnél fiatalabb játékosának jár. Noha csak 19 éves, a nyáron 35 millió eurót fizetett a Bayern München a Benficának, de ez az összeg egyes feltételek mellett még jócskán nőhet a jövőben. Carlo Ancelotti csapatában egyelőre epizódszerep jut neki, de már most sokan a Cristiano Ronaldo–Lionel Messi-éra utáni időszak egyik legjobbját látják benne.

A széleken: Joao Mário (Internazionale), Antoine Griezmann (Atlético Madrid)

A fiatal portugál tagja volt az Európa-bajnok együttesnek, minden mérkőzésen pályára lépett a tornán. A nyár végén az Inter 40 millió eurót fizetett érte a Sporting CP-nek. A milánói együttesben alapember lett, értéke pedig 27 millióval nőtt az idén.

Az Atlético Madrid francia klasszisa klubszinten és a válogatottban sem hagyta ki a kontinens legrangosabb sorozatának fináléját. A BL-döntőt és a hazai Eb-finálét is elbukta csapatával, ennek ellenére kiváló naptári éven van túl. Ő eddig sem volt olcsó, de az esztendőben további 30 millióval toldotta meg az árát, így már 80 millió a becsült értéke.

A támadó: Gonzalo Higuaín (Juventus)

A 29 éves argentin center nyáron 90 millió euróért váltott klubot és igazolt át Nápolyból Torinóba. Eddig 17 meccsen szerepelt az olasz élvonalban a Juve színeiben, és 10 gólt szerzett. Értéke 28 millióval nőtt az idén, így a Transfermarkt szerint már 75 millió a piaci ára.

Nekik nőtt a legtöbbet az értékük 2016-ban (Fotó: transfermarkt.de)
Nekik nőtt a legtöbbet az értékük 2016-ban (Fotó: transfermarkt.de)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik