Labdarúgás: A zárt kapu csak rövid távú megoldás lehet – Wenger

Vágólapra másolva!
2020.05.18. 10:02
null
Wenger ugyanakkor megérti, a zárt kapuk jelentik az egyetlen esélyt az idény befejezésére (Fotó: AFP)
Arsene Wenger szerint kizárólag rövid távú megoldás lehet, hogy a koronavírus-járvány miatt nézők nélkül rendezzenek futballmérkőzéseket.

„Meg vagyok győződve róla, hogy hosszú távon súlyos károkat okoznának a zárt kapus találkozók. Elképzelhetetlennek tartom, hogy egy teljes idényen át ne legyenek nézők, ezért gondolom rövid távú megoldásnak” – jelentette ki az Arsenal korábbi legendás edzője, aki jelenleg a nemzetközi szövetség (FIFA) fejlesztési testületét vezeti.

A 70 éves szakember hozzátette, a mostani helyzetben ez az egyetlen mód, hogy befejezzék a bajnokságokat, ezért ez a legjobb megoldás is, de megjegyezte, az egészségnek kell lennie a legfőbb prioritásnak az újrakezdésnél.

„Nem vezethetnek minket gazdasági célok, azzal óriási rizikót vállalnánk. Elsőként azt kell biztosítani, hogy egészségileg biztonságos legyen az újrakezdés” – mondta Wenger.

A legjobb európai bajnokságok közül először a német Bundesliga rajtolt el ismét múlt hétvégén, a mérkőzéseket zárt kapuk mögött rendezték. Angliában júniusban indulhat útjára ismét a labda, de ott is nézők nélkül zajlanának majd a találkozók.

A francia tréner 1996 és 2018 között irányította az Arsenalt, mellyel háromszor lett bajnok, egy ízben ráadásul veretlenül, valamint hétszer elhódította az FA-kupát.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik