Labdarúgás: „A PSG elpusztította a teljes piacot”

Vágólapra másolva!
2017.09.20. 13:19
null
Neymar és Mbappé klubváltása új távlatokat nyithat meg az átigazolási piacon (Fotó: AFP)
A brazilok korábbi kiválósága, Giovane Élber is elmondta a véleményét a Paris Saint-Germain nyári átigazolási időszakban való ténykedéséről – a VfB Stuttgart, Bayern München és a Lyon egykori játékosa finoman szólva nem rejtette véka alá a véleményét.

 

Mint ismert, a francia klub megdöbbentette a világot azzal, hogy a 222 millió eurós kivásárlási záradék aktiválásával megszerezte az FC Barcelona kiválóságát, Neymart, valamint az átigazolási időszak végén az AS Monaco 18 esztendős támadóját, Kylian Mbappét is átcsábította.

„Egy Bundesliga-klub sem tudná azt mondani, hogy »Igen, kifizetjük a száz vagy kétszáz millió eurót«. Én egyébként úgy vélem, egy játékos sem ér ennyit. Neymar elképesztő futballista, de a PSG elpusztította a teljes piacot azzal, hogy ilyen hatalmas összegeket fizet. Nemcsak Neymarért, de Mbappéért is. Ha kétszázmillió euróért megveszik, az egészségtelen a labdarúgásra nézve” – mondta Élber, aki Ousmane Dembélé nyári szappanoperája mellett sem ment el szó nélkül.

„Immár nem ér semmit a szerződés, ha egy játékos távozni akar – gyakorlatilag széttépi azt, utána pedig lelép. Dembélé megmutatta ezt Dortmundban, nem edzett, mert távozni akart. Ez tiszteletlenség volt a szurkolókkal szemben.”

A játékosok kezdik elveszíteni azt az érzést, ami a futball szeretetéről szól. Számomra a labdarúgás sohasem volt munka, inkább szórakozásként tekintettem rá, ami által még pénzt is lehet keresni. Manapság ez megváltozott, és bár ez még valamennyire megjelenik, már közel sem ugyanolyan, mint régen, ez pedig szégyen.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik