Labdarúgás: a német edző az idény végén visszavonul

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2020.04.11. 12:32
null
Befejezi edzői pályafutását a Mönchengladbach és a Real Madrid egykori kiválósága (Fotó: Twitter)
Uli Stielike, a kínai élvonalban szereplő Tiencsin Teda labdarúgócsapatának vezetőedzője bejelentette, hogy az év végén visszavonul.

 

A 65 éves szakvezető a kínai élvonalban szereplő Tiencsin Tedát irányítja, de jelenleg bochumi otthonában tartózkodik a koronavírus-járvány miatt.

„Könnyebb lenne, ha azt mondanám, bontsuk fel a szerződésemet, de én aláírtam, és a klubnál számítanak rám, különösen a játékosok és a szurkolók” – nyilatkozta.

Hozzátette, szerinte az idény december közepén ér véget, akkor lejár a szerződése, és Németországban, illetve máshol sem szeretne már munkát vállalni, nyugdíjas éveit Andalúziában töltené.

Stielike játékosként csak három csapatban, a Borussia Mönchengladbachban, a Real Madridban és a svájci Neuchatel Xamaxban szerepelt, az NSZK válogatottjában 42 mérkőzésen játszott. Egyike annak a három labdarúgónak, aki pályára lépett a BEK, a KEK, az UEFA-kupa, a világbajnokság és az Európa-bajnokság döntőjében is.

Edzőként irányította a svájci, az elefántcsontparti és a dél-koreai válogatottat, hazáján kívül dolgozott Spanyolországban és Katarban is, a Tiencsin Tedánál 2017 óta tevékenykedik.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik