Labdarúgás: a brazil bajnokságban is bevezetik a videobírót

Vágólapra másolva!
2017.09.19. 14:00
A brazil labdarúgó-bajnokságban is bevezetik a játékvezető munkáját segítő videobírót.

Az élvonalban listavezető Corinthians vasárnap úgy győzte le 1–0-ra a Vasco da Gamát, hogy a mérkőzés egyetlen gólját szerző Jo kézzel juttatta a hálóba a labdát. A szabálytalanságot a játékvezető és az asszisztens sem vette észre.

A Vasco hétfői tiltakozása nyomán a brazil szövetség (CBF) vezetői úgy döntöttek, felgyorsítják a videobíró bevezetésének folyamatát.

„Figyelembe véve a közelmúltbeli hibákat, amelyek a technológia használatával elkerülhetők lettek volna, a CBF elnöke, Marco Polo Del Nero hétfőn felállított egy bizottságot, és megállapította, hogy a rendszert a lehető legrövidebb időn belül be kell vezetni a bajnokságban” – áll a szövetség közleményében.

A Reuters brit hírügynökségnek a CBF egyik munkatársa elmondta, hogy a technológiát – amelyet korábban már többször teszteltek Brazíliában is – először a jövő hét végén alkalmazhatják.

Az észak-amerikai profi ligában (MLS), az ausztrál élvonalban és a német Bundesligában is használják már a videobírót, amit az oroszországi Konföderációs Kupán is bevetettek.

A nemzetközi szövetség (FIFA) elnöke, Gianni Infantino reményét fejezte ki, hogy a jövő évi világbajnokságon is segítheti a játékvezetők munkáját a gólok, a büntetők és a kiállítások megítélésénél, illetve a játékosok beazonosításában.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik