Bobby Barnes többek között arról számolt be, hogy a koronavírus-járvány miatt az angol szövetség, a liga és a Premier League már egyetértésre jutott abban, hogy az idényt határozatlan időre kitolják. A mérkőzések lejátszását korábban legalább április 30-ig elhalasztották. Barnes hozzátette: a megszorítások, korlátozások miatt a játékosok realistán állnak az idény befejezéséhez.

„Egy ideális világban tömegek előtt játszanánk, de ez most az az eset, amelyben nincs alternatíva. Ez most nem ideális világ, és azok a játékosok, akikkel beszéltem, elfogadják, hogy ennek kell történnie” – utalt a zárt kapus mérkőzésekre.

Kiemelte, hogy bár a labdarúgás a nézőkért van, de a játékosok legtöbbjének a bérét elsősorban a televíziós jogdíjakból tudják előteremteni a klubok.

Ausztráliában felfüggesztették az élvonalbeli labdarúgó-bajnokságot, mert az utazási korlátozások miatt egyelőre nem lehet folytatni a sorozatot. Az alapszakaszból még hat forduló lenne hátra a rájátszás előtt. A szövetség április 22-én tekinti át újra a helyzetet.

A Skót Labdarúgó-szövetség (SFA) felszólította a klubokat, hogy álljanak le az edzések megtartásával, és tartsák be a kormány iránymutatásait a koronavírus-válságban. A legutóbbi egyeztetést követően az SFA a lehető leghatározottabban emlékeztette az egyesületeket, hogy le kell állniuk a tréningekkel és be kell tartaniuk a kormány javasolta távolságtartást az egyének érintkezésében.

A kanadai top junior jégkorongligákat tömörítő CHL bejelentette, hogy törli három bajnokságának (WHL, QMJHL, OHL) alapszakaszából hátralévő mérkőzéseit, a rájátszást, valamint a három liga közös országos döntőjét, a Memorial Kupát, amelynek május 22. és 31. között a nyugat-kanadai Kelowna adott volna otthont. Legutóbb 102 éve fordult elő, hogy a sportág őshazájában nem hirdettek junior bajnokot.