Összefogott a székely futballtársadalom (Fotó: szekelyhon.ro)

 

Jótékonysági eseményt hirdetett meg két héttel ezelőtt három erdélyi szurkolói csoport: csütörtökön képzeletbeli futballmérkőzést rendeznek a Sepsi OSK és az FK Csíkszereda között, a sportbarátok a koronavírus-járvány idején rendhagyó módon támogathatják a csíkszeredai és a sepsiszentgyörgyi megyei kórházakat. A virtuális mérkőzés helyszíne az épülő sepsiszentgyörgyi stadion lesz. A jegyek egységesen 15 lejbe (körülbelül 1100 forintba) kerülnek, és ezekből korlátlan számban lehet vásárolni.

 
100 EZER JEGYET ELADOTT A NÉMET CSAPAT A „LÁTHATATLAN” MECCSRE

„Ez az a mérkőzés, amelyen 1–1 lesz a szünetben, és 0–0 a végeredmény – idézi Diószegi Lászlót, a Sepsi OSK tulajdonosát a szekelyhon.ro. – Ezen a mérkőzésen nem a foci és a végeredmény számít, hanem az, hogy segíteni tudunk a beteg embereken, és azokon, akik a vírussal küzdenek. A cél, hogy nemzetünk egészséges legyen.”

„Ebben a nehéz helyzetben próbáljuk segíteni a két egészségügyi intézményt, hiszen számukra a neheze még hátravan, ezért nagy szükségük van a segítségünkre, bátorításunkra – mondta Szondy Zoltán, az FK Csíkszereda elnöke. – Reméljük, hogy miután lecsendesedik a járvány, elkezdhetjük az edzéseket, és a két klub nemcsak virtuálisan, hanem a pályán is megmérkőzik egymással.”

Tamás László, a csíkszeredai Lokálpatrióták vezetője elmondta, hogy 48 órával az esemény előtt csaknem 10 ezer lej (741 ezer forint) gyűlt össze, amit pénteken vagy szombaton utalnak át a két kórház vezetőségének.