Koronavírus: újabb halasztások mellett Kínában már a kezdést tervezik

Vágólapra másolva!
2020.03.25. 12:26
A tokiói olimpia elhalasztásának másnapján a koronavírus-járvány miatt egy sor újabb sportesemény halasztásáról vagy törléséről döntöttek, miközben Kínában már edzésbe álltak a labdarúgók és azon dolgoznak, hogy mihamarabb újraindítsák a bajnokságot.

Az Egyesült Államok Atlétikai Szövetségének eugene-i bajnoksága – amely egyben olimpiai válogató is lett volna – június 19-e helyett egy későbbi időpontban kezdődik.

A koronavírus-járvány miatt az ausztrál szövetség is későbbre tette át az országos bajnokságát, mivel a tokiói olimpia jövő évre halasztása után nem sürget az idő, nem kell záros határidőn belül lezárni az ötkarikás indulók listáját.

Nem rendezik meg május 30-án és 31-én az ausztriai Götzisban a hagyományos többpróbaviadalt. A szervezők igyekeznek új időpontot találni.

Elhalasztják az év egyik legnagyobb profi ökölvívó-mérkőzését is: a brit Tyson Fury és az amerikai Deontay Wilder harmadik összecsapását július 18-ára tervezték Las Vegasba, de a világjárvány miatt valószínűleg csak októberben kerül rá sor a nehézsúlyú világbajnoki címért.

Az észak-amerikai profi jégkorongliga (NHL) április 6-ig meghosszabbította azt az időszakot, amelyet a játékosoknak és a stábtagoknak önkéntes karanténban kell tölteniük. A bajnokság két hete állt le, és az első kényszerszünetet most péntekig rendelték el. A liga az alkalmazásában állók fizetését 25 százalékkal csökkentette.

Az orosz bázisú jégkorongbajnokságot (KHL) lefújták, a liga vezetősége később dönt arról, hogy hirdetnek-e végeredményt. A KHL-ben a negyeddöntőknél járt a sorozat, amikor először egyhetes, majd április 10-ig szóló szünetet rendeltek el. A finn Jokerit Helsinki és a kazah Barisz Nur-Szultan már ekkor visszalépett, így a negyeddöntőben kizárólag orosz csapatok maradtak versenyben: az AK Barsz Kazany mellett az SZKA Szentpétervár, a Szibir, a Szalavat Ufa, a CSZKA Moszkva és a Dinamo Moszkva. Szerdán azonban Alekszej Morozov elnök közölte: nem fejezik be a bajnokságot, inkább a 2020–2021-es szezon megszervezésére fordítják az energiájukat.

A világ egyik leghíresebb lovaspályája, az egyesült államokbeli Churchill Downs jelezte, hogy később nyit a járvány miatt, egyelőre április 14-ig biztosan minden program csúszik. A 146. Kentucky Derbyt május 2-áról már korábban elhalasztották szeptember 5-re, így 1945 után először fordul elő, hogy nem május első szombatján rendezik a futamot.

A női kosárlabdázó Hírességek Csarnokának új tagjait – Debbie Brockot, Carol Callant, Swin Casht, Tamika Catchingset, Sue Donohoe-t, Lauren Jacksont és Carol Stiffet – nem idén június 13-án, hanem csak 2021. június 12-én iktatják be. Így addig nem is választanak új tagokat a sportági Hall of Fame-be.

A japán labdarúgó-bajnokság biztosan nem folytatódik májusig, az élvonal az új tervek szerint május 9-én indulna újra. Ugyanakkor a kínai bajnokságban a futballisták már a héten edzésbe álltak. A pontvadászat eredetileg február 22-én indult volna. A pontos újrakezdést még nem jelölték ki.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik