Koronavírus: megbukott a masszőr, bajban a csehek a szlovákiai meccs előtt

DUDUCZ TIBOR (Prága)DUDUCZ TIBOR (Prága)
Vágólapra másolva!
2020.09.02. 19:00
null
Jaroslav Silhavy a Slavia Praha vezetőinek aggodalma miatt kerülhet nehéz helyzetbe (Fotó: AFP)
Lehetséges, hogy Csehország a bajnok Slavia Praha játékosai nélkül lép pályára pénteken Szlovákiában a két csapat Nemzetek Ligája-mérkőzésén. Az ok: a koronavírus és a pénz.

 

A cseh labdarúgó-válogatott, amely pénteken Nemzetek Ligája-meccsen Pozsonyban Szlovákia ellen lép pályára, kedden az UEFA által előírt koronavírusteszten vett részt. Az egyik masszőrnél pozitív volt az eredmény. Ugyan az érintett stábtag azonnal elhagyta a csapat szállodáját, és karanténba vonult, mivel a teszt előtt találkozott az összes játékossal, az egész keretet ismét tesztelték. Mindenki negatív eredményt produkált, így az UEFA szabálya alapján Jaroslav Silhavy szövetségi kapitány csapata péntek pályára léphet. A csehek ugyan már szerettek volna elutazni Pozsonyba, de a megismételt koronavírusteszt miatt csak ma repülnek a szomszédos országba.

Jelenleg azonban a legfontosabb kérdés az, hogy milyen csapattal fognak pályára lépni. A pozitív teszt hírére ugyanis megszólalt a Slavia Praha első embere Jaroslav Tvrdík. „Tárgyalni fogok a Cseh Labdarúgó-szövetség képviselőivel a válogatottban kialakult helyzetről” – írta a Twitter-csatornáján.

A Slavia Praha nyolc játékosa tagja a cseh válogatott jelenlegi keretének, és a patinás csapatra nemsokára Bajnokok Ligája-selejtezőmeccs vár. A helyi sajtó szerint a Slavia, ha bejut a főtáblára, minimum 6.7 milliárd forintnak megfelelő svájci frankot kap. „Mi lesz, ha a prágai játékosoknak tíz napra karanténba kell vonulniuk, vagy megfertőznének?” – teszik fel a kérdést a Slavia vezetői. A cseh bajnok három hét múlva a dán Mydtjylland vagy a svájci Young Boys ellen lép pályára. A cseh sajtó szerint a Slavia azt szeretné elérni, hogy a klub játékosai azonnal hagyják el a válogatott felkészülését.

NEMZETEK LIGÁJA, 1. FORDULÓ
B-DIVÍZIÓ
2. CSOPORT
Péntek, 20.45:
Skócia–Izrael, Glasgow
Péntek, 20.45: Szlovákia–Csehország, Pozsony

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik