Koronavírus: kritikusra fordult a legendás török kapus állapota – sajtóhír

Vágólapra másolva!
2020.03.31. 14:18
null
Kritikus állapotba került a korábbi kapus (Fotó: twitter.com)
Mint beszámoltunk róla, szombaton kórházba került Rüstü Recber, a törökök legendás vb-bronzérmes kapusa, miután felesége megfertőzte a koronavírussal. Kedd délelőtt spanyol, olasz és török lapok is arról számoltak be, hogy Rüstü állapota a kórházban kritikusra fordult.

 

A spanyol La Vanguardia a Miliiyet török lapra hivatkozva arról ír, hogy a 46 éves korábbi kapus családját sokkolta, hogy milyen gyorsan fejlődtek ki a súlyos tünetek Rüstünél, hiszen alig két nap kellett, hogy a tünetmentesről kritikusra forduljon az állapota.

„Megdöbbentően gyorsan alakultak ki a tünetek a férjemnél. Kritikus periódusban és nagyon nehéz helyzetben vagyunk. Isten adjon gyors felépülést minden betegnek, köztük a férjemnek is” – idézte a lap Isil Recber Instagram-posztját.

Ugyanakkor az olasz Il Mattino című lap a kritikus állapot kialakulása mellett arról is beszámolt, hogy Rüstü Recber és felesége a közelmúltban tértek vissza a tengerentúlról, ami után a 2002-es vb-n hazája válogatottjával bronzérmet szerző kapus nem tartotta be az önkéntes karanténra vonatkozó szabályokat. Emiatt a Galatasaray szurkolói körében éles felháborodás tört ki – Rüstü az ősi rivális, Fenerbahce kapusa volt több részletben, összesen 12 idényen keresztül –, ám amikor állapota súlyosbodásáról érkeztek hírek, az indulatos hangulat is alábbhagyott.

Mindez azt jelenti, hogy Rüstü könnyen úgynevezett szuperfertőzővé válhatott, amennyiben a hazatérése után önkéntes karantén helyett a korábbiak szerint folytatta életét.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik