Koronavírus: június elején a görög bajnokság is folytatódhat

Vágólapra másolva!
2020.05.18. 18:27
null
Június elején folytatódhat a görög bajnokság is (Fotó: sport24.gr)
Hétfőn a tizennégy élvonalbeli klub között megegyezés született arról, hogy június első hétvégéjén a négy magyar játékost is felvonultató görög labdarúgó-bajnokságban (Szuperliga) is újraindulnak a küzdelmek a koronavírus-járvány miatti kényszerszünet után. A folytatásra a helyi egészségügyi bizottságnak még áldását kell adnia, de ez a sport24.gr beszámolója szerint már csak formalitás.

 

A görög bajnokság március elején, a rájátszás megkezdése előtt szakadt félbe, a felsőházban tíz, az alsóban hét forduló vár a csapatokra. Az együttesek ötfős kiscsoportos edzéseket már ezen a héten is tarthatnak.

A klubok abban is megállapodtak, hogy a bajnokság hátralévő részében – a Bundesligához hasonlóan – mérkőzésenként nem három, hanem öt cserelehetőség áll a csapatok rendelkezésére, a meccsre benevezendő játékosok számát pedig 18-ról 20-ra emelik.

A találkozókat természetesen zárt kapuk mögött rendezik majd meg.

A rájátszásban Nagy Dominik csapata, a Panathinaikosz – amely pillanatnyilag 4. a tabellán –, és Korhut Mihály együttese, az Arisz (6.) a felső-, míg Megyeri Balázs és Nagy Gergely gárdája, az Atromitosz (7.), valamint a Lárisza (8.) az alsóházban lesz érdekelt.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik