Koronavírus: az UEFA lazít a pénzügyi fair playen – sajtóhír

K. Zs.K. Zs.
Vágólapra másolva!
2020.03.21. 07:59
null
Az UEFA lazít a pénzügyi fair playen (Fotó: AFP)
Tekintettel a koronavírus-járvány okozta súlyos nehézségeikre, az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) hosszabb időt biztosít a kluboknak arra, hogy okmányokkal igazolják: az elmúlt idényben betartották a pénzügyi fair play szabályait – írja több hírportál a brit The Athletic információjára hivatkozva.

 

Az európai kluboknak március 31-ig kell igazolniuk, hogy egyensúlyban vannak a kiadásaik és a bevételeik, ám a bajnokságok szünetelése, a mérkőzések elmaradása jelentős bevételkieséssel jár, és az ebből fakadó nehézségek áthidalásául az UEFA április 30-ig kitolja a határidőt – írja az európai szövetség szóvivőjére hivatkozva a The Athletic.

Erről beszámolván az NBC arról is tudósít, hogy könnyen elképzelhető: az UEFA további határidő-módosítást rendel majd el, attól függően, a betegség meddig tartja távol a futballistákat a pályától.

A pénteki nap folyamán a spanyol Marca is beszámolt a határidő várható és lehetséges módosításáról, azt írván ugyanakkor, hogy a súlyos pénzügyi nehézségekkel szembenéző klubok abban reménykednek: a határidő április végéig történő kitolása csak az első lépés, és a későbbiekben akár egyéves felmentést is kaphatnak a pénzügyi fair play előírásai alól.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik